tot september

We hebben vandaag een vergadering gehad met onze director.

Het lijkt er op dat ik tot September in ieder geval mijn baan behoud- dat is 2 maanden extra, want we verwachtte dat we 1 juli er uit zouden liggen.

Finanicieel is dat echt fijn, maar als ik dan alsnog mijn baan kwijt ben is dat wel na de zomer, en dat betekend dat Ilse full time naar school gaat. Ik had stiekum gehoopd dat als ik mijn baan verlies dat in ieder geval betekende dat ik in de zomer meer tijd voor Ilse had. Ik zag het al voor me; een lekkere relaxte reisje naar nederland, waar we gezellig bij mijn ouders konden logeren en tijd met virendinnen door kon brengen omdat ik met niet aan mijn 28 vakantie dagen per jaar hoef te houden....
Maar goed, en extra £4000 door 2 maanden langer te werken is ook niet om je neus voor op te halen.

Gek eigenlijk dat ik er zo van uit ga dat ik mjin baan toch wel zal verliezen. Er komt namelijk een nieuwe structuur en daar hebben we allemaal even veel kans om in te passen. Maar om 1 of andere reden denk ik dat ik weinig kans maak. Misschien omdat ik 1 van de nieuwste ben, en omdat ik mezelf niet zo naar voren gooi (ben niet zo goed in het verkoopspraatje- geef mijn moeder maar de schuldknipoog).

John's baan word 1 maand verlengd, dus hij heeft misschien wel een zomer vrij met Ilse. Hij heeft nu ook kans op een baan op de langere termijn want in April wordern sollicitatie gesprekken gehouden met 17 mensen voor 7 banen. Laten we hopen dat hij daar door komt, dan zijn we financieel weer wat vrijer. Al zitten we de eerste tijd nog niet echt comfortabel, want ook volgend jaar worden er banen ge-axed, en daar kunnen we dan weer bij zitten...

Ach, de voordelen van al die onzekerheden zijn:
* Als we allebei onze banen behouden tot na de crisis hebben we in ieder geval de afgelopen tijd lekker gespaard, dat kwam er in de betere tijden vaak niet van.
* Als we allebei onze banen niet behouden hebben we meer tijd voor elkaar en Ilse en minder stress- alhoewel, van financiele moeilijkheden krijg je weer hele andere stress!
* Als we onze banen niet houden hebben we ook de kans eens een keer in een andere sector te kijken en hopelijk dichter bij huis.
* als 1 van ons een baan houd dat weten we dat we ook kunnen rondkomen, en kan de andere dus rustig rondkijken naar wat hij/zij wel wilt.

Goed, ik ga nu even geniten van het feit dat ik nog wat langer een baan heb, of dat nou in de zomer valt of niet! knipoog
07 mrt 2011 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Dutch Bird
Dutch Bird, vrouw, 44 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende