Toekomst

Eigenlijk vind ik toekomst best wel heftig klinken, want dan klinkt het alsof de keuze die ik nu maak voor altijd en ever en eeuwig is, wat natuurlijk niet zo is, maar toch is dit best wel een belangrijke stap in m'n leven. Ik ben nu over de helft van mijn tijd in het buitenland en moet nu zo langzaam aan gaan nadenken over wat ik hierna eigenlijk wil gaan doen. Het klinkt allemaal zo ver weg, maar tegelijk zo dichtbij. Eigenlijk heb ik op het moment twee opties en als die niet lukken, een prima back-up plan.

OPTIE 1
Een studie in Brussel. Het is echt een hele goede opleiding, duurt 1 jaar en leidt me eigenlijk exact op tot wat ik wil. Klein minpuntje is dat het volledig in het Frans is. Ik heb een redelijke basis in het Frans, maar heb weinige praktische ervaring. Dit kan ik natuurlijk de komende maanden flink oefenen, maar de aanmeldingsdeadline is over anderhalve maand en de audities in juni. Dat is een tweede dingetje, die audities. Alhoewel ik me daar eigenlijk minder zorgen over maak, want denk eigenlijk wel dat dat me gaat lukken zolang mijn Frans oké is. Oja en het derde dingetje is het geld, maar eigenlijk denk ik dat ik dat ook wel bij elkaar kan sprokkelen, bijvoorbeeld door middel van crowd-funding. Ik heb best veel mensen die achter me staan en die me daar wel bij kunnen steunen. Ik kan daar overigens geen studiefinanciering voor krijgen, aangezien het niet een erkende opleiding is.

OPTIE 2
Hier werd ik echt vanmiddag pas op gewezen, maar is ook zeker het overwegen waard. Dit is eigenlijk een vrijstaande cursus binnen een opleiding, duurt een half jaar en is deeltijd. De essentie van deze cursus is hetzelfde als de opleiding in Brussel, maar redelijk nieuw (en dus minder erkend binnen het werkveld, als je die opleiding in Brussel hebt gedaan, weet iedereen sowieso dat je goed bent). Voordeel is wel dat de cursus gratis is. Dan moet ik uiteraard nog wel daar wonen, maar omdat het deeltijd is, kan ik er misschien naast werken. Deze cursus is overigens in Stockholm, een stad waar ik al eerder gewoond heb. Wat trouwens ook grappig is, is dat ik ook eerder al een tijdje in Brussel gewoond heb haha.

OPTIE 3
Als ik niet word toegelaten tot één van deze twee opleidingen/cursussen blijf ik óf nog langer hier waar ik nu ben óf ik verhuis weer terug naar Nederland en ga daar mijn werk voortzetten en proberen door middel van cursussen meer ervaring en kennis op te doen.

Het ding is dat alle drie opties niet slecht zijn en me uiteindelijk wel brengen naar waar ik heen wil, dus dat is fijn. Het geeft alleen wel een beetje stress dat ik me nu daadwerkelijk voor deze dingen moet gaan aanmelden. Het komt allemaal zo dichtbij! Maar ik denk dat als ik het eenmaal doe, het een goede keuze is en het ook goed voelt.
HET IS GEWOON ZO SPANNEND ALLEMAAL AAAH!

Ik hou jullie op de hoogte!
28 mrt 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van BigGirl
BigGirl, vrouw, 29 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende