Terug van weggeweest

Ja, dit voelt goed. Een paar maanden geleden zette ik mijn eerste dagboekverhaal op papier. Maar dat beviel zo slecht (alleen maar strepen en krassen waar je niet wijzer van werd) dat ik maar eens op zoek ging naar een online dagboek. En na even in de geschiedenis te hebben gekeken, kwam ik erachter dat ik vroeger een account op MD had. Dat was het account van mijn zusje waar ik verhalen op had geschreven. Maar daar werd zij natuurlijk niet zo blij van, dus toen ze erachter kwam, verbood ze me om nog maar 1 woord in haar dagboek te schrijven. Nou, toen had ik er zelf ook niet zoveel zin meer in. Maar nu ben ik zo ontzettend blij dat ik hierachter kwam, want nu heb ik gewoon een account voor mezelf waar ik (zonder dat ik een boos zusje in mijn buurt heb hangen) dagboekverhalen kan schrijven.

Misschien komt deze liefde voor schrijven van vroeger, toen ik vaak verhaaltjes schreef. Sinds mijn twaalfde jaar ben ik namelijk bezig met iets dat ooit een boek zou moeten worden. Maar nu ben ik 15 en staat het knipperende streepje nog altijd op dezelfde plek als een jaar geleden (toen ik voor de laatste keer schreef). Daar moet dus verandering in komen. Maar het probleem is; ik heb geen tijd. Geen ruimte om ook maar een letter te typen. Alleen als ik oppas en de kinderen slapen, heb ik rust aan mijn hoofd. Dan typ ik soms kleine stukjes. Maar ik vergeet altijd een USB-stick mee te nemen naar het oppasadres. Dus daarom ben ik bij hen een nieuw verhaal begonnen. Maar goed, genoeg over dat boek. Ik krijg er jeukende vingers van en ik moet nu gewoon over iets anders vertellen voordat ik ook nog daadwerkelijk verder ga schrijven. Waarom ik dat niet wil? Alles om me heen is druk, onrustig, ik kan het gewoon nu niet!

Maar nu verder met de dag. Troosteloos, regenachtig en huilende baby's. Ja, dat was mijn dag. Vanmorgen huiswerk gemaakt en vanmiddag opgepast bij mijn oppasfamilie. Maar een van de kinderen huilde, dus ik kon ook bij hen niet rustig verder met mijn verhaal. Gelukkig sliep de lieve schat tegen drie uur weer, dus kon ik alsnog even een klein stukje typen.. Thanks baby! OK!

Vanavond heb ik iets gedaan wat ik in tijden niet meer had gedaan. Gesport! En het was heerlijk, ik voelde me meteen weer een stuk fitter. Daarna heerlijk gedoucht en nu zit ik in mijn badjas achter m'n scherm. Niet te laat naar bed vanavond, want dat was de hele week al een lastig dingetje.

verliefd

Katie
05 jun 2020 - bewerkt op 05 jun 2020 - 129x gelezen
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 16 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende