Suikers

Ze maken me compleet gestoord.

De laatste dagen ben ik weer teruggevallen op een patroon waarbij ik buitensporig veel suikers wegwerk. Geen rem, ik weet het..
En dat terwijl ik die weken daarvoor zo goed bezig was. Geen extra's, gezond eten. Het beviel me. Ik had meer rust in m'n lijf en in m'n hoofd.

Dat ging fout..

En meteen zit er zware onrust in m'n lijf en hoofd, vervloek ik mezelf weer en kan ik niets met die onrust. Vanochtend heb ik keihard gesport. Het was een lesje en na die les trilden m'n armen en benen van de inspanning. Heerlijk. Ik had er zoveel behoefte aan na zaterdag al de hele dag gestuiterd te hebben zonder een echte uitspatting. En toch, na het sporten hield ik me goed in en voelde ik me supergoed. Ik was uitgeput en zat lekker in m'n vel, voelde supergoed. En toen.. Toen kwam de avond. We gingen patat eten. En een kroketje. En daarna bedacht ik me dat er nog een halve bak chocolademousse in de koelkast stond. Tonnetje rond voelde ik me weer, chagrijnig en vies en blegh. (Vooral ook omdat ik donderdag al taart had gegeten, vrijdag een toetje en een flinke zak zoute stokjes, zaterdag weer een halve bak chocomousse en snoepjes en koek overdag en 's avonds ook weer taart). Het effect is heel erg veel onrust en ontevredenheid.

Het voordeel: ik weet nu wat de oorzaak is. Voorheen werd ik vooral boos op mezelf, voelde ik die onrust en was het net allemaal wat minder makkelijk te plaatsen. Ik vond mezelf meteen walgelijk en zwak en blegh. Nu is dat nog steeds m'n eerste reactie, maar ik weet dat er een oorzaak te vinden is. En dat ik het ook anders kan. Ik wil mezelf bewijzen dat het ook langer anders kan. Ik wil mezelf een doel stellen. Deze ga ik opschrijven en onthouden. Zojuist heb ik me weer ingeschreven voor een lesje bodyshape morgenavond. Ik zal morgen vast gigantische spierpijn hebben, maar ik heb zin om daar doorheen te beuken. Ik ben verslaafd aan suiker, maar voel me er alleen maar slechter door. En dat is me extra duidelijk na het merken van de gezonde dagen, hoeveel rust ik ervoer.

Doel: rustiger in m'n lijf en geest en een GEZOND MOOI LIJF VOOR IN DE ZOMER! Waarbij mijn benen niet een, maar echt twee benen lijken. Haha. En ik er mooi uitzie in m'n jurk en "m'n vriend" echt kan pronken met me. Hehe.
25 jan 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende