Sportapp en de rest

Vandaag was eigenlijk best relaxed. Dat is eigenlijk het enige wat ik over deze dag kan zeggen. En trouwens, zo begint mijn verhaal altijd.

Vanmorgen wilde ik lekker uitslapen, maar dat mislukte natuurlijk weer. Ik heb de gewoonte (het is ook een soort dwang dat in me leeft nahnah ) om 's morgens een halfuur voordat ik opsta te lezen. Dan ben ik fris en helder voor de dag en kom ik niet beneden met een slaapkop - half samengeknepen ogen als je snapt wat ik bedoel. Aan de ochtend heb ik niet heel veel gehad. Ontbeten, zomerpuzzel gemaakt, film gekeken. Chill en easy.

Vanmiddag van 1-3 opgepast. De oudste lag op bed en zou als het goed was gewoon doorslapen. De jongste daarentegen had net zijn fles op en lag tevreden op de bank te kletsen. Dan ben ik natuurlijk de tante die het haar neefjes en nichtje op een zo leuk mogelijke manier probeert in slaap te brengen. En dan is mijn gewoonte. Zingen en neuriën totdat ze zelf ook mee gaan doen. En dan in de kinderwagen, speen in de mond en ze zijn de hele middag in dromenland. De jongste heeft een kleine kuur gehad. Even wakker geweest, ik met hem zingen en hopsa, de kleine sliep alweer. De oudste sliep heerlijk door en dat gaf mij de gelegenheid om ongestoord een film te kijken en verder te werken aan een verhaal dat ineens dramatisch wordt. Helemaal ongepland, maar oké, kzie wel wat er mee gaat gebeuren.

Rond kwart over drie wordt de oudste wakker. Verschoond, aangekleed en een poging gedaan om een blonde kuif te maken. Half gelukt laat ik maar zeggen. De kleine heeft het toch liever anders dan dat zijn tante het doet. 'Ikke zelf doen' begint er aan te komen. Een paar slordige pieken over z'n voorhoofd en in de lucht als gevolg van zijn eigen hairskills...

Net als ik hem beneden op de arm heb, gaat de telefoon. Mijn zus. Een ongeluk gebeurd bij een kruispunt. Ze blijven daar liever even om te kijken wat er gaat gebeuren als eventuele getuigen of zoiets. Lang verhaal kort: Een botsing tussen een fietser en een auto. Geen politie of ambu erbij. Zaak opgelost, perfect.

Ik ben daar gebleven tot half vijf en toen naar huis gegaan. Aardappelschijfjes met sla gegeten. Kan niet simpeler, maar goed. Andere keer weer wat ingewikkelder.

Iedereen heeft onder het eten natuurlijk wel weer zijn/haar verhalen. Mijn vader: "Vanmorgen heel lang in de file gestaan i.v.m. een vrachtwagen die tegen een portaal gereden was - iets in die zin." Mijn broers: "Lekker gewerkt vandaag." Mijn moeder: "Ook lekker gewerkt vandaag." Ik: "Lekker niks gedaan vandaag." Oké, nu kunnen jullie wel raden wie de luiste is in dit huishouden..

Lekker gesport. Heerlijk gezweet. Ik ben super blij met mijn nieuwe sportmat. Maar zoals gewoonlijk zit ik weer met welke app ik moet gebruiken. Een heel lang poosje Vrouwenfitness Workout gebruikt. Gewoon een hele easy app. Maar nu vind ik hem dus iets te easy zoeken. Elke dag dezelfde oefeningen. En ik weet zelf genoeg oefeningen, maar een telefoon die het allemaal voor je indeelt is toch ietsie handiger. Ook een tijdje J80Fit gebruikt, maar boven/in de schuur heb ik slechte Wifi, dus dat werd hem ook al niet. Iemand nog tips voor een goede, gratis sportapp?

Ik heb ook mijn kamer veranderd. Ontzettend mooi geworden natuurlijk. Groen behang met witte meubels. Panterprint dekbed, zwarte bank met een schattig tafeltje. Stereotoren in de hoek en ik kan weer even vooruit.

Net terug van boodschappen doen voor mijn familiefeest morgenavond...

Zo nog ff niksen, ijs/chips eten en dan naar bed. Daar nog even lezen en dan slapen. Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe rondes en kansen.

verliefd

Katie
10 jul 2020 - 137x gelezen
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 16 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende