Schrijven challenge: week 8 dag 3

Gisteren een productievere dag gehad, dan dat ik in het begin had dat ik zou hebben. Ik schreef zo’n 1600 woorden, waardoor het manuscript nu 4.040 woorden heeft. Ik belde met de uitgever om toekomstige plannen te bespreken en ik deelde haar ook wat over het fantasyboek dat ik aan het schrijven ben.

Ook heb ik een verandering gemaakt in mijn eigen planning. Dat erotische boek dat ik vorige maand schreef, dat is precies een genre waar mijn uitgever echt om staat te springen. Ik wilde eigenlijk wat van mijn oude boeken – die bij de vorige uitgeverij – waren gepubliceerd, bij haar aanbieden. Maar een hoop ervan vallen niet helemaal binnen de doelgroep die ze nu al heeft.

Dus ik heb besloten: ik geef uit wat ik bij haar kan uitgeven en alles wat zij niet wil, publiceer ik zelf. Het hele punt is: zij heeft echt al een flinke groep vaste lezers. Het zou ergens stom zijn om daar géén gebruik van te maken.
Ik heb dat ook uitgesproken en dat vond zij helemaal prima. Dus ik de verhaallijn van die erotica bij haar gepitcht. Nou is het wel zo dat ik natuurlijk al covers heb gekocht, maar daar komen we vast wel uit samen, mocht ze interesse hebben.

Verder ook nog een flinke brainstormsessie met mijn vriend gehad over het fantasyboek. Er beginnen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek te vallen, wat tof is.


En als laatste: ik heb mijn eerste boek zelf gepubliceerd. Het non-fictieboekje dat overeenkomt met de blogsite die ik heb, heb ik gisteren onder een pseudoniem gepubliceerd. Ging het allemaal goed? Nee. Sommige dingen in de opmaak zijn niet helemaal zoals ik ze wil, maar goed… Het is een testcase en ik leer hiervan.

Het zou wel cool zijn als er meer van dit soort boekjes komen. Wordt het echt veel verkocht en gelezen? Ik ben bang van niet. Maar hey, je moet iets proberen, toch? En als je van veel dingen een beetje verkoopt, is het misschien uiteindelijk bij elkaar opgeteld alsnog veel. Ofzo.
11 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende