Schrijven challenge 37

Gisteren was een werkdag en ik heb verbazingwekkend genoeg toch nog iets geschreven voor een van mijn sites. Mijn astrologiesite. Had er erg veel zin in. De astrologiesite helpt qua motivatie enorm, omdat ik voor mensen die ik ken stukjes uitwerk en dit graag af wil krijgen. Op de een of andere manier moet ik ook een soortgelijke motivatie zien te krijgen voor de huisdierensite. Want daarvan is de potentie juist zo enorm.

Er is overigens een Google update uitgerold. En dat betekent dat er veranderingen in het algoritme zichtbaar zullen zijn, tussen nu en de komende weken. Ik zie al wel wat kleine veranderingen, maar ik weet niet of dit met de update te maken heeft. Zo was mijn nummer 1 artikel van gisteren er eentje die ik eigenlijk nog nooit in de top heb gezien. Altijd in de middenmoot. Dat kan dus het algoritme zijn geweest, of gewoonweg iets actueels waardoor het betreffende artikel opeens meer views kreeg. Komende tijd in de gaten houden wat er gebeurt. Kan zijn dat de algemene cijfers door de update wat dalen, of juist stijgen.

Laatste zou leuk zijn. vrolijk Maar we weten het niet. Het blijft afwachten. Maar ik denk vooral: door blijven schrijven. Want dat werkt uiteindelijk toch echt het beste. En daar geloof ik echt in.

De bezoekers gisteren:

Huisdierensite: 1.127 (uniek: 1.002)
Astrologiesite: 42 (uniek: 37)

Ik vind het wel echt cool dat ik steeds vaker door de week dagen heb met meer dan 1,000 bezoekers op mijn huisdierensite. Eerder had ik dat alleen in het weekend en niet eens ieder weekend.
Ik denk overigens dat het meer thuiswerken daar absoluut mee te maken heeft. Ik heb altijd al gemerkt dat officiële vrije dagen en vakanties voor meer bezoek zorgen. Logisch: tijdens je werk ga je niet Googlen over huisdierzaken.
Maar als mensen meer thuiswerken, is de kans groter dat ze dat wel doen. Plus dat we bij het eerste thuiswerken ook zagen dat meer mensen huisdieren wilden. En die trend is nu misschien ook wel weer zichtbaar.

En het is heel cool om te zien hoe ik bij 1 hondenras al op pagina 1 te vinden ben. Ik focus me vooral op langere zoektermen, dus dit is een mooie bijzaak. En hoe tof zou het zijn als ik dit met meer hondenrassen voor elkaar krijg? Daar valt echt veel te halen qua bezoek. Zeker als je in de top 3 staat. Daar ben ik dan nog niet, maar naja.. gewoon doorschrijven.

Vandaag opnieuw een werkdag, dus weet wederom niet of schrijven vandaag zal lukken.


Gisteren geschreven:


Astrologiesite: 1
Huisdierensite: 0
Fictie schrijven: 0 woorden

Totaal sinds deze challenge:

Astrologiesite: 35
Huisdierensite: 14
Fictie schrijven: 3.074 woorden
18 nov 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende