Samenwonen!?

Moet dit even van me afschrijven, ik ben echt zo hyper ! Afgelopen maart werd voor het eerst door ons uitgesproken dat we bestwel, zodra ik klaar ben met studeren, samen zouden willen wonen. WOW, wat een stap was dat, dat had ik nog nooit tegen iemand gezegd, zeker niet zo serieus, en dat mijn vriend dat ook wil, ja, vond ik gewoon fijn om te horen! Misschien ging ik er al een beetje van uit, maar dat is toch wel anders. Daarna niet meer veel over gesproken tot een maand of 2 geleden, toen bleek dat mijn vriend september 2018 uit zijn huidige woning moet. Nou, toen kwamen de samenwoonplannen snel dichterbij! Sociale huur zou hier nog niet kunnen omdat ik nog studeer verdrietig, voor particulier verdienden we te weinig (namelijk niks op dit moment) én ik heb teveel eigen vermogen om voor huurtoeslag in aanmerking te komen. Maar... Ik kan wél onderhuren als mijn vriend een sociale huurwoning accepteert!
Afgelopen weekend besloten we eens te kijken op wat sites en voor het eerst te reageren op een lotingwoning (want voor reguliere sociale huur staat hij nog op 50 van de 60 qua ranglijst zegmaar, nog niet binnen bereik).
Krijgt hij gister een mail; 'je staat op de 2e plek, wil je naar de bezichtiging komen?'.
WOW! 2e~!? How did that happen! Nouja, toeval natuurlijK! Maar nu is het hele proces dus soortvan weer in een stroomversnelling, waarbij we donderdag gaan kijken bij de woning. Het is niet heel groot (42m2) maar groter dan wat we nu hebben (zelfs alleen woonruimte, slaapkamer + woonkamer) is meer dan onze 2 studentenkamers samen, heeft echt de meest perfecte locatie (rand van de binnenstad, maar ook binnen 3 minuten aan de rijn/in het bos/natuur verliefd. En ik wil gewoon HEEEL ERG GRAAG weg uit mijn studentenkamer, want de afdeling is gewoon al een tijdje niet leuk meer. Dus ja, er is een kans dat we aanstaande vrijdag of maandag een kamer gaan accpeteren, en in februari verhuizen! En ... daar ben ik echt wel blij mee! Ook als de nr 1 dit huis zou accepteren is het geen ramp, het is gewoon leuk om hiermee bezig te zijn en na te denken over inrichtingen en over hoe graag we dit willen.... verliefd
Ik ben gewoon klaar voor deze stap!
05 dec 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van mirkku
mirkku, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende