Rust

We kennen het allemaal wel ; de stress en gejaagdheid van alledag.
Geen mens loopt nog rustig op straat of staat even stil bij een boom vol vrolijk kwetterende vogels. Of nou ja, een enkeling doet dat misschien wel. Maar tot mijn schande moet ik bekennen dat ik me daar dan stiekem aan erger. Net zoals aan treuzelende mensen in een winkel, die minutenlang op dezelfde plek blijven staan twijfelen over merk 'a' of merk 'b'.
Want ik heb wél haast en wil door, door, door. Moet door ook. Want er zijn dingen die op me wachten.

Zelfs 's nachts maalt mijn hoofd nog verder.
Ik moet morgen dit..ik moet morgen dat. En voordat ik het weet is het alweer 02:00 uur en heb ik nog geen oog dicht gedaan.
De spieren staan gespannen en mijn zintuigen ook. Alles hoor ik. Zou er ergens een speld vallen, dan klonk dat in mijn hoofd als een schot van een kanon en zat ik rechtop in mijn bed.
Ik slaak een diepe zucht en draai me nog 'ns om. Stress. Geen idee precies waarom.
Waar zit in vredesnaam de knop om dit uit te zetten?

Soms helpt het strand en de zee. De wind door je haar. Blaast de rotzooi uit je kop.
Frisse lucht. Het zout op je lippen. Zandkorrels als schuurpapier over je gezicht. Het lijkt alsof je van binnen en van buiten schoongewreven wordt.
Of de rustgevende geluiden van de zeiljachtjes in de haven. De touwen die hun heel eigen geluid maken als ze wapperen in de wind. Het geklots van het water tegen de kade aan. De geluiden van de stad overstemmend.

Ja. Dat kan soms echt helpen.
Al is er één ding dat nóg beter helpt.
's Avonds in bed. De arm van mijn lief om me heen. Verjaagt alles. De kou van de wereld waarin we leven. De spanningen en de stress. Het gevoel er alleen voor te staan.
Mijn spieren ontspannen. Liefdevol 'bevrijdt' hij mijn gebalde vuist. Vinger voor vinger. Totdat mijn hand in volledige rust plat op mijn kussen ligt.
Al snel voel ik zijn rustige ademhaling langs mijn nek blazen. Zacht en warm.
Mijn ogen vallen ook dicht. Een glimlach krult om mijn lippen. Ik slaap. Ik heb rust.
06 dec 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van kruidje
kruidje, vrouw, 55 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende