Op een beurs staan

Afgelopen weekend was het zo ver: onze eerste keer op een beurs. Ik met astrologie readings en mijn vriend met kaartleggingen en intuïtief tekenen. Geen idee wat te verwachten, dus we gingen er vrij open minded in. Al hoopten we wel ergens de kosten van de standhuur er tenminste uit te halen. Maar vooral het belangrijkste: ervaring opdoen op dit vlak buiten onze vriendenkring om.

Zaterdag was een hele rustige dag. Er was relatief weinig bezoek. Wel maakten we leuke contacten met andere standhouders en er was een vriendin van me die regelmatig even langskwam om een praatje te maken. Erbij opgeteld liep er ook iemand rond op de beurs die voor wat ongemakkelijkheden zorgde: een oude vriendin van me, en onze vriendschap is op niet zo’n leuke manier uit elkaar gegaan. En natuurlijk was uitgerekend zij degene die een gratis reading bij mij had gewonnen.
Maar, die wilde ze uiteindelijk niet. En ze vroeg of ze de prijs aan vriend van haar mocht geven. Helemaal prima en de reading ging goed. Hij herkende wat ik zei. Maarja, wel een beetje awkward allemaal, dus.

Anyhow. We hadden die zaterdag maar liefst.. 2 betaalde klanten, waarvan eentje die vriendin van me was. En hoe gezellig en leuk de beurs ook was, die cijfers vielen wel een beetje tegen. De volgende dag gingen we wel weer vol goede moed terug naar de beurs. Vlak voordat de beurs voor publiek openging kocht ik nog even snel magnesiumolie bij een andere stand. Met mijn schouderklachten heb ik daar al vaker naar gegrepen dus dacht: wellicht handig te kopen.
Ik grapte tegen mijn vriend: ‘nou, ik wil tenminste deze spray eruit halen vandaag.’
Nog geen vijf minuten later ging er iemand tegenover me zitten. Mijn eerste betaalde onbekende klant. En het was echt een hele leuke connectie. Super open, gezellige man, die daarna ook maar meteen een tekening bij mijn vriend wilde.
Missie geslaagd: spray eruit. Nu werd ons nieuwe doel: ‘toch maar die standhuur eruit halen’

Het was gisteren een stuk drukker dan dat het zaterdag was. En er schoven toch wel echt regelmatig mensen aan. Bij mij vooral mannen. We vermoeden dat astrologie net wat praktischer en minder zweverig is, dan dat een hoop andere diensten op zo’n beurs zijn. En dat het juist daarom is waarom het de mannen zijn die dit wel willen. Ook mijn vriend had een aantal hele leuke klanten, bijzondere mensen, met hun eigen verhaal.
Extra grappig: één van de andere standhouders daar zei op zaterdag al iedere keer als ze langs onze stand liep dat ze ons zo geweldig vond. ‘Jullie zijn zulke mooie mensen! Ik houd van jullie!’ En op een gegeven moment heeft mijn vriend haar geholpen met een vraag waar ze zelf mee liep. Ze was helemaal enthousiast en ze riep tegen iedereen hoe goed wij waren (wat ik ermee te maken had, geen idee). Ze was zo enthousiast en aanwezig en elke keer als ze dat deed, zag je mensen nieuwsgierig onze kant op kijken.

Uiteindelijk gaat het ook om een stukje naamsbekendheid. Dus als iemand anders constant roept hoe geweldig het allemaal was, dan werkt dat in je voordeel. Wat ook hielp is als er mensen bij je zitten en een consult krijgen. Je merkt dat anderen dan makkelijker ook wel willen.

Uiteindelijk hadden we op de zondag acht betaalde klanten. Een totaal dus van tien. Om uit de kosten van de beurs te moeten komen, hadden we twaalf betaalde klanten moeten hebben. Bijna gelukt dus, en voor een eerste beurs vind ik dat helemaal niet slecht. Waarom er zo veel verschil zat tussen de zaterdag en de zondag, geen idee. Maar het was fijn.

Het is ook fijn dat ik elke keer toch wel twijfels had over mijn kennis in astrologie, en nu toch zie dat ik wel veel weet. En hoewel ik echt wel wat zaken tegenkwam die ik niet goed wist, ging het erg goed. En de komende tijd zal ik me nog wat extra inlezen in die posities die ik niet goed wist. Daar leer ik natuurlijk ook weer van. Uiteindelijk is astrologie extreem uitgebreid en kost het gewoon superveel tijd om dat allemaal te leren. Vooral omdat het vaak om bijzondere combinaties gaat van planeten bij elkaar.

Maar het feit dat iedereen zichzelf wel echt herkende in wat ik zei, was een fijn.


We hebben besloten dat we dit zeker vaker willen gaan doen. Dus het wordt tijd om ons aan te melden voor beurzen in de toekomst en ondertussen ook de online aanwezigheid wat uit te breiden.
24 jul 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende