Onrust

Schrijven.

Woorden vinden.

Opgave.

Grote opgave.


Ik ben misselijk en alsnog etende. Donderdag begon het en zo heb ik donderdag, vrijdag, zaterdag EN zondag veel en slecht gegeten. Kuuuutt. En nu nog aan de chocola. Nu eet ik nog steeds omdat ik onrustig ben maar geen zin heb om een sigaret op te steken.

Afgelopen donderdag ging ik met mijn nichtje van tien 's avonds eten en kletsen. Ik bracht haar met de auto naar huis. Op de terugweg van haar huis naar mijn eigen huis verloor ik mezelf. Ik moest lachen bij de gedachte dat ik tegen een paal of een boom aanreed en zwenkte steeds met mijn stuur. Ik werd een beetje gek. Toen kwam er muziek op de radio in het thema zelfmoord; nummers van artiesten die zelfmoord hadden gepleegd. Twee van mijn favoriete artiesten. Ik probeerde mezelf rustig te houden en reed in zo'n rare afwezige automatische piloot, dat ik echt blij ben dat er niets gebeurd is. Ik ben bij het benzinestation gestopt en heb een pakje sigaretten gehaald. Heel fijn en rustgevend, ik heb een peuk gerookt bij het oude huis van een van m'n beste vriendinnetjes; het huis waar zij met haar moeder woonde toen die nog leefde. Daar heb ik met haar gepraat. Althans, ik praatte tegen mijn telefoon die nul verbinding had met wie dan ook, maar in mijn hoofd verbinding had met haar. Daarna naar huis, slapen. Volgende dag verslapen, yoga, therapie, werken. Op werk waren ze verbaasd dat ik opeens een peuk opstak; ja jammer dan, behoefte is aanwezig. Mijn vingers doen al pijn van de wondjes dus moet het op een andere manier. Het geeft me rust. En vandaag ben ik dus zo onwijs aan vreten, kon niet roken; familieverjaardag. En nu wil ik het eigenlijk niet, maar de behoefte is wel aanwezig want ik ben weer onrustig.

Net was wel eventjes goed, want ik wilde naar boven en toen zei mam dat ze 't niet leuk vond en dat ik zo afstandelijk deed de laatste tijd. En ik zei juist dat ik dat van hun kant voelde, want ik merk dat zij moeite met mij hebben dus ik voel van hun juist afstand. En we hebben er beetje over gehad en ik heb nog een keer rustig uitgelegd waarom ik wil stoppen en ze lijken het nu iets meer te accepteren; alleen zeiden ze iets van ja als je maar wel minimaal je P haalt voor ons. En dat stootte me meer tegen m'n borst dan ik liet merken, maar 't is oke. Ik zie wel hoe het loopt.

AUW, m'n darmen doen pijn. Heb ook zo intens slecht gegeten afgelopen tijd, niet normaal. Gisteravond verjaardag met chips, bitterballen, pizza, piccolini's. Vandaag ontbijt met tosti's, lunch met stukje taart, avondeten patat met sate; en daarbij heb ik red bull en chocola gegeten. Aardig wat chocola. En donderdagavond met m'n nichtje chips, pizza, muffin en warme chocomelk met slagroom als toetje. Vrijdag ontbijt met broodje pesto, chorizo en kaas uit de oven. Middag een visburger, savonds dan wraps maar wel nog twee muffins, chips, kleine chocolaatjes (op m'n werk). En aardig wat wijn gedronken. En geloof ik niet meer 1,5 liter water elke dag.. Zo slecht. Maargoed; morgen een nieuwe week..

Heb gewoon destructieve neigingen naar mezelf, naar m'n lichaam. Alles jeukt. En donderdagavond was best eng in de auto. En roken helpt daar dus bij. Want daar word ik rustig van. Merkte 't gister ook; voor die verjaardag was ik vet onrustig, op de fiets ernaartoe een sigaretje en ik was weer rustiger, op de avond zelf daar merkte ik op een gegeven moment ook kut-onrustig gevoel, sigaretje en 't was weer chill.

Voor nu maakt het ook even niet uit, ik mag het zo laten zijn van mezelf. Beter dit, dan mezelf schoppen, slaan en krabben. Denk ik zo.

Al bloed het nog wel lekker bij mijn nagels. En ik had op m'n werk een brandwond opgelopen, vond het best chill. Spoor niet. Debiel. Meeeeeeeeeeeeeeeeh, moet gewoon lekker 't huis uit; denk dat dat echt al heel fijn is. Morgen hoor ik of ik vanaf 1 juni een kamer heb in 't centrum.. Spannend !
12 mei 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende