Nieuwe kat?



In oktober 2017 ging de relatie met mijn ex uit.
Binnen één week vond ik een tijdelijke woning omdat ik graag de katten (Pip en Djurro) wilde houden.
Hier kon ik blijven tot juni 2018.
Ik had erg veel liefdesverdriet en stress om een nieuwe woning te vinden en viel daarbij ook nog eens tien kilo af (zie vorige verhalen).
Drie weken voordat ik de tijdelijke woning moest verlaten vond ik mijn woning waar ik nu nog steeds in woon.
Het was erg klein maar perfect voor ons drieën.
Het grote liefdesverdriet had ik achtergelaten in de oude woning en ik kon hier helemaal opnieuw beginnen.
Zo voelde het ook. Afgelopen december had ik het voor elkaar gebokst dat ik loonsverhoging zou krijgen en alles liep op rolletjes.
Omdat ik heel erg hecht ben met mijn katten heb ik oud en nieuw met mijn ouders en zusje in mijn huis gevierd (crazy cat lady.....)

Helaas ontving ik op 2 januari 2019 het meest vreselijke telefoontje wat ik me maar kan voorstellen : "Dag mevrouw, wij hebben Djurro gevonden." ik: "Oh, oké" Dit zei ik nog best opgewekt omdat ik dacht nog dat hij misschien was weggelopen. "Hij is helaas overleden." Volgens mij heb ik wel 20 x gezegd dat dat niet kon omdat hij nog maar één jaar was.
Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen van dat gesprek. Het was zo onwerkelijk. Ik was er helemaal kapot van.

Nu vraag ik mij af of ik er wel al weer een kitten bij moet nemen voor Pip en mij.

In eerste instantie leken Pip en Djurro niet heel erg close te zijn omdat Djurro niets anders deed dan bij mij liggen en Pip daarom heel erg jaloers was op hem. Maar toen Djurro in een doos lag voordat we hem wegbrachten is Pip de hele nacht naar hem toe gegaan en in de doos bij hem gekropen en probeerde met hem te spelen.
Ze sliepen nooit bij mij maar omdat ik het zielig vond voor haar hield ik vanaf die nacht de deur naar mijn slaapkamer open. Ze heeft drie weken lang tegen mijn gezicht aangeslapen. Daarna was dat ook klaar.

Het gaat naar mijn idee wel goed met haar maar ik heb toch het idee dat ze een maatje mist. Ze is net twee geworden en heeft nog veel energie.
Ik denk dat Pip het wel fijn zou vinden als er een nieuwe kitten bij komt (als het klikt natuurlijk) maar ik weet niet zo goed hoe ik mij daarbij moet voelen. Aan de ene kant mis ik Djurro nog altijd en ik denk dat dat ook niet over zal gaan en aan de andere kant smelt ik bij het idee dat Pip een vriendje erbij krijgt.
Ik kan wel accepteren dat hij er niet meer is en nooit meer terug komt, ookal is dat moeilijk.

Wanneer ben je weer toe aan een nieuwe kat in huis?
25 mei 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van LotteeB
LotteeB, vrouw, 27 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende