Milkshake banaan

Ik ben best wel een goody two shoes. Brave Hendrika. Altijd bang om iets fout te doen (en dan in de problemen te komen).
Had ik als kind al last van. Dan werd ik lichamelijk ziek (hoofdpijn, buikpijn, misselijk) als ik 1 snoepje had gejat of rommel had gemaakt zonder het op te ruimen. Best een grote handicap voor een kind. Ik heb nooit echt zorgeloos kind kunnen zijn *trekt een pruillipje*
In de puberteit werd het minder, kon alles me sowieso weinig tot niets schelen (de notoire "rebellious phase" ) maar tegenwoordig viert het weer hoogtij. "Ohjee, dat mag eigenlijk niet..." Vriendlief lacht me dan uit, hij vindt dat je het soms best wat losser mag nemen met de regeltjes want "de brutalen hebben de halve wereld" en "anders trek je altijd aan het kortste eind" en daar heeft hij misschien wel gelijk in, maar dit is mijn aangeboren gebrek.

Gisteren maakte ik een lange treinreis, mede mogelijk gemaakt door de Spoordeelwinkel met hun "Dagje uit naar keuze met patat + grote milkshake". Maar ik had dus al 4 uur treinreis achter de rug en er nog 4 voor de boeg, en ik was moe, hongerig en las dingen als "minder treinen, mogelijke vertraging" dus toen ik met mijn gratis patatje en milkshake (banaan!!! erg vrolijk ) in de hand zag dat ik een eerdere trein nog kon halen, bedacht ik me geen moment en sprintte nog snel de intercity in. Want deze trein halen zou 30 minuten eerder thuis betekenen en ik wilde graag naar huis...
Maar ik heb dus altijd gedacht dat je eigenlijk geen patat in de trein mag eten. Vanwege mogelijk geknoei en overlast voor andere reizigers.



Dus daar zat ik met mijn patat met saus en milkshake banaan. Aan zo'n klaptafeltje te smikkelen en te smullen. Toen ik een conducteur hoorde aankomen.
"Shit, die gaat me vast op de vingers tikken omdat ik hier met patat zit!" gaap!
Ik bereidde me geestelijk al voor op een standje. "Sorry meneer, maar ik moet nog 4 uur reizen en heb er al 4 achter de rug, dus ik wilde geen vertraging..." Daar heeft zo'n man toch wel begrip voor?
Hij kwam dichterbij en ik hield mijn hart vast...

"Vervoersbewijs alstublieft... Smakelijk eten!"

:'knipoog

Blijkbaar mag je dus wel eten in de trein.
In de bus mag het geloof ik niet...
28 jul 2019 - bewerkt op 28 jul 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Pantoffel
Pantoffel, vrouw, 42 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende