Kermis

Je vader vindt het nonsens want in zo'n klein dorp is de kermis maar een zielige vertoning zegt hij. Natuurlijk ben je pas twee (bijna drie) toch vind ik dat je dit gezien moet hebben. Zeker omdat de kermis aan het eind van onze straat is.

Bijna de hele week lopen we elke dag wel even naar het kermisterrein om te zien wat er opgebouwd wordt en dat vind je al geweldig.
Vooral het opbouwen van de tent vind je erg leuk omdat er een heftruck aan te pas komt. Als dan ook nog een vrachtwagen tegen een kermisattractie aanrijdt is het feest compleet. De rest van de dag heb je het er op jouw manier over.

De dag van de kermis lopen we samen hand in hand naar de kermis. Bij de eerste attractie, de bank, wil je echt even stil staan en kijken hoe de kinderen door de lucht vliegen.
Daarna gaan we richting de draaimolen. Je wijst en roept: "Hiegtuig!" en "papupapu" Vertaling hiervoor is natuurlijk vliegtuig en brandweerauto.
Als ik vraag of je in de draaimolen wil antwoord je met een duidelijke nee.

Ik zie dat je kunt touwtje trekken dus dat lijkt mij ook meer wat voor jou. Als we voor de kraam staan wijs je al naar een grote brandweerauto en vraagt: "Mama, die kopen?"
Ik leg je uit dat je daarvoor eerst touwtje moet trekken en punten moet verdienen. Het zal jou een worst wezen want je hebt je zinnen op de brandweerauto gezet.
Natuurlijk betaal ik teveel alleen maar zodat jij voldoende punten spaart om de brandweerauto mee naar huis te kunnen nemen.
Je trekt aan 7 touwtjes en als je dan merkt dat de brandweerauto voor jou is ben je door het dolle heen! Vol trots en met glimmende oogjes draag je jouw trofee verder de kermis over.

We kijken nog bij de botsauto's, kopen wat lekkers maar dan begint het echt hard te regenen. Tijd om naar huis te gaan dus.
Het gaat zo hard dat ik besluit om toch even te schuilen onder een boom. Onderwijl kun je ook nog even naar de kermis kijken maar eigenlijk heb je maar oog voor 1 ding: Je brandweerauto.
Een aantal mensen komen bij ons schuilen en er ontstaat een fijne sfeer waarbij bijna iedereen wel iets zegt over je glimmende oogjes en je trotse koppie.
Dan kijk je me aan en vraagt: "Hennen mama, hennen?" Dat kan ik toch niet weigeren?! Natuurlijk gaan we lekker door de regen rennen!
Ik pak je handje, vraag of ik de brandweerauto moet dragen maar er volgt een boze nee.
Daar gaan we. Hand in hand rennen we samen door de regen.
Ondanks dat het maar een klein stukje is zijn we hartstikke nat maar het kan me niks schelen. Je blije gezichtje zorgt voor een kriebelend gevoel in mijn buik en een lach op mijn gezicht.
Wat hou ik toch van mijn kleine mannetje!
29 sep 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van pluisjes
pluisjes, vrouw, 40 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende