Het verhaal van mijn knie blessure

Ik begon met dansen toen ik 3 jaar was en ik kreeg mijn knie blessure toen ik 11 was, ik ben nu 16.
Rond de tijd dat ik mijn blessure opliep danse ik minimaal 7 uur per week en had ik gym op school 2 keer per week. Op een dag viel ik op de gang en de volgende ochtend kon ik niet meer lopen. Dat was het begin van alle ellende. Ik had pijn, altijd.... En er waren nog steeds dagen dat ik niet kon lopen.

Ik ben toen naar 2 verschillende dokters geweest in 2 verschillende ziekenhuizen maar ze zijn er allebei nooit achter gekomen wat er mis was. Zelfs na een kijkoperatie wisten ze het nog niet. Dus ik had me er gewoon bij neergelegd en ben nooit gestopt me dansen.

Maar dit jaar ging het mis. De pijn werd erger en ik kon het niet meer aan, mijn ouders konden het niet meer aan om mij met zoveel pijn te zien. Daarom hadden we besloten om nog één laatste keer iets te proberen. Dus daarom ging ik nog een keer naar een privé kliniek, met een nieuwe dokter. En eindelijk, na 5 jaar, wist iemand wat er verkeerd was. Ik mis een stuk bot in mijn knie waardoor mijn knieschijf alle kanten op kan, daardoor had ik zoveel pijn. Dus 2 maanden geleden, op 23 december ben ik dan geopereerd, in totaal moest ik 8 maanden herstellen, nog 6 te gaan.

Ik heb op dit moment geen pijn meer en ik weet eigenlijk niet wat ik met dit gevoel moet doen. Het is iets wat ik me niet meer kan herinneren, geen pijn hebben. En elke keer als ik iets voel ben ik bang, bang dat de operatie is mislukt, bang dat de pijn terug komt, bang dat ik niet meer zal kunnen dansen, bang voor alles wat er mis zou kunnen zijn...
05 mrt 2015 - 227x gelezen
Profielfoto van Valerie410
Valerie410, vrouw, 21 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende