Het slachtoffer

Het fietsenhok was leeg en verlaten, gelukkig maar! Madelyn sprong van haar rijwiel en liep in de richting van het grijze gebouwtje. Tegen de achterwand van het fietsenhok stond een groepje meiden uit haar klas te kletsen. Een van hen barstte in lachen uit en het duurde niet lang voordat de anderen ook de slappe lach kregen. Een vlijmscherp mes stak in haar hart. Wat zou ze ook graag eens willen lachen. Iets vertellen aan een beste vriendin, samen shoppen… Madelyn had niet door dat ze stilstond, want de stem die achter haar klonk deed haar opschrikken.
‘Hé slome, loop eens door. Dat ouwe barrel van je komt niet vanzelf op z’n plekje terecht!’ Ralph passeerde haar en gaf een trap tegen het frame van haar fiets. Het stuur gleed uit haar handen en het ding kletterde op de grond. Ralph greep haar arm. Tranen sprongen in Madelyns ogen. Hij kon gemeen hard knijpen!
‘Au, laat me los!’ De woorden kwamen piepend uit haar schorre keel.
‘Ach, het spijt me, meisje! Ik wilde niet dat je dezelfde weg als je fiets ging. We zouden niet graag zien dat je naast dat ding tegen de grond sloeg.’
‘Jij misschien niet, maar ik wel!’
Luuk kwam achter Ralph’ s brede rug vandaan en haalde uit met zijn hand. Zijn eeltige handpalm kletste tegen haar wang. De tranen in haar ogen kwamen los. Nee, ze wilde niet huilen!
‘Nee toch, nu moet ze ook nog janken! Wat jammer dat je pappie hier niet is. Die werkt bij de politie, toch?’ Luuks stem klonk spottend.
Na nog een paar gemene woorden en rake klappen, ging de bel. De jongens keerden zich om en slenterden in de richting van het gebouw. Madelyn liet zich naast haar fiets zakken en liet haar tranen lopen. Het duurde een paar minuten voordat ze een beetje gekalmeerd was. Met een eerder gebruikt papieren zakdoekje veegde ze haar tranen weg. Langzaam kwam ze overeind. Haar ribben schrijnden, haar hoofd bonkte en haar arm bloedde. Ze kon niet in de les verschijnen zonder vragende blikken en opmerkingen. Ze wilde ook helemaal niet naar de les. De pijn in haar lichaam was niet te vergelijken met de pijn in haar hart. Die pijn overtrof alles…
21 sep 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 17 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende