Herfst, creatieve projecten en plantjes *

Het begint weer echt herfst te worden. De blaadjes vallen van de bomen, 's ochtends als ik opsta is het nog donker en tijdens het wandelen zie ik hoe paddenstoelen oppoppen uit de grond. Elke dag maken Rachel en ik een wandeling in het park en dan zien we weer nieuwe rood-wit gestippelden en andere champignons. Om winterdepressies te voorkomen, zitten Rachel en ik elke ochtend te werken met een uv-lamp op ons gericht. Wakker word ik er in elk geval van. Andere dagen ben ik nog de hele ochtend duf, nu kan ik al snel aan het werk gaan.

Deze dagen werk ik aan de eindopdracht voor een vak van de unie. Ik mag een boekje ontwerpen voor middelbare scholieren over literatuurgeschiedenis. Ik heb een middeleeuws werk genomen en zit lekker creatief na te denken over hoe ik de opdracht zal invullen. Ik denk nu aan het thema: met andere ogen, vreemdeling in eigen wereld, of iets dergelijks. Ik wil dat thema combineren met methodes uit de religiewetenschap om naar teksten te kijken. Dus met andere ogen naar teksten kijken uit tijden waar ze met andere ogen naar de wereld keken. Ik weet nog niet precies hoe ik het ga vormgeven, maar het begin is er. Gelukkig heb ik nog vier dagen om eraan te werken en heb ik slechts één gehad.

Daarnaast werk ik nog voor de uitgeverij en werk ik als vrijwilliger aan de website van de kerk. Ik mag die website lekker vernieuwen en dat is fijn. Voor mijn opleiding heb ik net een boek gekocht over hoe je teksten schrijft voor breed publiek, dus dat kan ik gebruiken. Ik vind het leuk om aan zulke projecten te werken. Lekker focussen en creatief bezig zijn. Toch vind ik het ingewikkeld om zoveel projecten te hebben. Naast deze projecten en mijn werk heb ik ook nog mijn hobbyprojecten en ik kan maar focussen op een paar dingen. Dat wordt dus selecteren en prioriteiten stellen.

De stekjes hebben lekker geworteld en zijn gepot. Ik wacht nog even af of ze blijven leven en ik ga ze ophangen in de lucht. We hebben namelijk in de kamer tl-buizen hangen die we nooit aan doen en daar kun je zo leuk potjes aan hangen met hangplantjes. Eén van de monstera-stekjes moet nog wel wortelen en ik weet niet zo goed of ik nog op wortels moet hopen. Maar ik blijf geduldig wachten. Een ander plantje (weet even de naam niet, we hebben hem als mini gekocht in het tuincentrum) krijgt zijn derde blaadje. Ik ben natuurlijk super trots.

20 okt 2020 - 299x gelezen
Meld ongepast verhaal.
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 27 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende