Happy birthday (not to me)

Gisteren was mijn broer jarig. Hij is sinds twee jaar de oudste thuis, omdat mijn andere 2 broers en zus getrouwd zijn. We wonen nu nog met z'n vijven thuis. Pap, mam, broer 1 (die jarig was), broer 2 en ik, het jongste kuiken van de familie. Gisteren hebben we zijn verjaardag gevierd met z'n vijven. Vandaag wordt het een feest voor de rest van de fam.

Om te beginnen vanmorgen vroeg uit bed geplukt door eentje die er al om half zes uit was. Samen met mams 2 taarten gemaakt die nu in de koelkast staan te stijven. Na de taarten ook nog een volle hapjes schaal. Deze twee onderdelen zorgden ook allebei voor de nodige afwas die je ook niet kon laten staan omdat het gewoonweg geen gezicht was verward Dus jullie weten nu al wie er heeft staan afwassen...
Maar goed, alles voor een goeie verjaardag moet je maar denken.

Toen alle lekkernijen klaar waren, heb ik alle stoelen schoongemaakt. Ik betwijfel of we er genoeg hebben, maar dat zien we vanavond wel weer. Sinds Corona is mams nogal van de hygiëne, dus de trap voor de tweede keer gestoft en alle deurklinken schoongemaakt. Heb ik me toch nog van mijn beste kant laten zien vanmorgen knipoog

Wie verwachten we allemaal vandaag?
Als eerste komt de hele fam + aanhang eten. Ons hele gezin telt 8 personen. Mijn 2e broer komt niet met zijn vrouw, omdat ze té ver weg wonen om even aan te wippen. (straks meer hierover) dus -mijn broer = 7 personen. + de aanhang is dan 10 personen. Ik mag mezelf al 3 keer tante noemen, dus + drie kleinkinderen = 13.

Een hele rekensom, maar eigenlijk is het heel simpel; 13 mensen komen eten.
We eten kip met rijst en shoarma. (Niet dat het jullie boeit, maar okéknipoog

Vanmiddag rond vier uur komt mijn enigste zus met haar 2 kinderen alvast naar ons toe. Dat wordt weer even gezellig bijkletsen. Voordelen aan een zus:

- Gezellig om mee te kletsen
- Je vertelt er sneller iets tegen dan aan je moeder (meestal)
- Je kunt er mee shoppen
- Je hebt een goeie band met haar, omdat ze je enigste zus is
- Omdat ik zo'n goeie band met haar heb, heb ik ook een goede band met de kinderen verliefd

Rond half zes komen de anderen om te eten. Vanavond blijven mijn broer en schoonzus met hun kindje nog even koffiedrinken. Ook wel leuk om te weten; Zij verwachten begin juli nog een baby! Het zou op mijn verjaardag geboren kunnen worden.(ik ben volgende week jarig) Dan mag ik mezelf al 4 keer trotse tante noemen.

Mijn opa en oma komen vanavond ook. Al met al zal het een drukke, maar ik hoop ook leuke dag worden.

i.v.m met mijn verjaardag volgende week, willen mijn broer en schoonzus liever dan overkomen voor beide verjaardagen. En ik snap hun keuze volkomen.

Nu ga ik nog even een film afkijken en dan lunchen. Niet dat ik daar zin in heb, want er zit al genoeg in mijn maag. Nou ja, dat komt ervan als je meesnoept van de hapjes en de taart...

verliefd

Katie

PS: Nog niks van de Englishman gehoord..
29 jun 2020 - 268x gelezen
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 16 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende