Halloween party

Mijn schoenen ruiken naar bier en plakken nog steeds een beetje aan de grond vast en ik heb nog steeds een beetje zwarte lippenstift op mijn lippen zitten. Zo gaat dat, na een Halloween party.

Gisteravond had ik een Halloween party. Of om beter te zeggen: een gay Halloween party. Joop had ons uitgenodigd en we gingen met een hele groep. Eerst gingen we chillen bij Joop thuis. Dat was voor mij wat awkward, want ik deed vreselijk onzeker. Maar heb er wel vrienden gemaakt, dus het was ook een hele overwinning.

Daarna gingen we naar de gaybar toe waar het feest gehouden werd en ik vond het erg spannend. Ik ga sowieso niet vaak uit, zeg maar bijna nooit, en als ik dat doe, ga ik naar een rustig kroegje waar een bandje speelt ofzo. Niet naar een club waar iedereen aan het dansen is op muziek. Ook was dit mijn eerste keer naar een gaybar. Maar de sfeer was meteen erg gezellig, viel mij op! Er was een kleine dansvloer en skeletten, engelen en half verteerde bruiden djensden daar op en neer. Niet iedereen was verkleed, wij ook niet echt. Ik nog wel het meeste van ons groepje, want ik had een zwart glitterjurkje, zwart en witte glitteroogschaduw en zwarte lippenstift. Ondertussen kwamen er leuke nummers voorbij, zoals van Toto, Belinda Carlisle, Queen en ABBA, maar ook Paramore. Het viel me op dat de tijd snel voorbij ging. Blijkbaar deed het dansen me wel beter dan ik had gedacht.

Er was ook een leuk meisje op het feest. Ik zag haar alleen op een afstandje en durfde haar niet aan te spreken, ze was de hele tijd samen met een groep, maar het idee toch, dat er blijkbaar meisjes in een gaybar rondlopen die ik er leuk uit vind zien. Geeft mij een bevrijdend gevoel. Hoop op toekomst.

Op een gegeven moment kwam er een dragqueen naar ons toe en zei dat we naar een andere bar gingen. Dus wij maar meelopen, gaan we naar een andere bar. Daar was ook een Halloween feestje aan de gang, maar het was veel rustiger en de muziek niet zo leuk. We vonden het er minder leuk, maar de dragqueen had ons erheen meegenomen, dus we bleven er even. Later vroeg Joop of we wisten wie die dragqueen eigenlijk was. Ik verbaasd, want ik dacht dat hij de dragqueen kende. Bleek dat niemand van ons hem eigenlijk echt kende :'knipoog Hilarisch!

Op den duur vonden we het mooi geweest en gingen we terug naar de gaybar. Die was inmiddels al dicht. Ineens hoorden we iemand zeggen: "Willen jullie even helpen?" Er bleek een meisje te zijn die zo dronken was dat ze in elkaar was gezakt. Ze kon bijna niet meer op haar benen blijven staan. Joop probeerde eruit te krijgen hoe ze heette en waar ze woonde, en uiteindelijk lukte dat. Dus toen gingen we haar naar huis brengen. Echter, halverwege moest en zou ze een snackbar in, dus wij er weer achteraan. Er was alleen geen beweging meer in te krijgen! Ze moest en zou gewoon die snackbar in! Zo lang hebben Joop en anderen op haar in gepraat, of ze niet naar huis wilde enzo, maar ze moest en zou daar blijven zitten. Uiteindelijk hebben we maar ordehandhaving gevraagd wat we ermee moesten doen, we kenden haar immers ook helemaal niet. Toen hebben we haar maar gewoon in de snackbar laten zitten. Ik hoop dat alles goed is afgelopen met haar...

Toen terug naar huis. Het was inmiddels vijf uur voor we bij Joop zijn huis waren aangekomen. Ik zou bij Joop blijven logeren. Ik slaap echter altijd slecht bij andere mensen thuis, dus ik heb maar misschien 3,5 uur geslapen ofzo, met tussendoor wakker zijn. Maar het was enorm fijn en gezellig! Wel voelde ik me vaak onzeker. Was ik wel goed genoeg? Ik zag Joop veel met iemand anders praten, vond hij haar aardiger dan mij? Dat soort gedachten. Ik weet dat ik daar niet mee moet zitten, maar ik doe het toch. Kan ik ter sprake brengen bij mijn praatmevrouw, aanstaande dinsdag.

Komend weekend heb ik kringweekend. Daar moet ik vanmiddag al heen. Ben wel een beetje bang, de hele tijd met elkaar op een hoopje zitten, super moe zitten zijn van afgelopen nacht... Maar het wordt vast gezellig! En ook weer afleiding om niet aan de stilte van Antigone te hoeven denken vrolijk

Nu moet ik weer verder aan mijn scriptie. Mijn begeleider zou me nog iets mailen, maar heeft dat nog niet gedaan. Ingewikkeld, want ik wilde mijn scriptie vandaag af hebben... Komt het nog goed?
01 nov 2019 - 188x gelezen
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende