Gelezen boeken juni

Juli al. Langste dag van het jaar is alweer geweest, en langzaam aan gaan we dus richting de winter. Bleh. Maar voorlopig nog genieten van het prachtige weer. Ik heb in juni weer heerlijk gelezen. Namelijk het volgende:


- Steve Judd – The Bedroom Astrologer (Engels, Non-fictie)
- Asia Moore – Australian Shepherd – complete owner manual (Engels, Non-fictie)
- Kirsten Tardiff – The complete guide to Australian Shepherd (Engels, Non-fictie)
- Brandon Sanderson – Cytonic (Engels, sci-fi)
- Yasmin Boland – Leven met de sterren – ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen (Nederlands, non-fictie)
- Hanya Yanagihara – A little life (Engels, drama)
- John Taylor Gato – Dumbing us down – the hidden curriculum of compulsory schooling (Non-fictie, Engels)

Gelezen in juni: 7 boeken
Totaal gelezen dit jaar: 32 boeken

Nu aan het lezen:

- MJ DeMarco – The Millionaire Fastlane (Engels, Non-fictie)

Ik heb mijn leesdoel om tenminste een dik boek te lezen, gehaald. Verder valt het me op dat ik vooral veel non-fictie heb gelezen. Ik ben een paar keer in een fictieboek begonnen, maar na 2 pagina’s merkte ik al dat het lezen niet wilde, en heb ik het weer terug in de kast gezet. Die boeken komen andere keer wel. Ook opvallend is dat ik maar liefst drie e-books heb gelezen (de eerste drie in de lijst). Dit doe ik eigenlijk vrijwel nooit.

Steve Judd – The Bedroom Astrologer

Steve Judd is een astroloog die ik graag volg. En toen ik ontdekte dat hij ook een boek had staan op Kindle, heb ik die gelezen. Dit boek gaat over wat je voor iemand bent in de slaapkamer, op basis van je geboortehoroscoop. Interessant boek en met veel plezier gelezen. Niet voor de beginnende astroloog, maar wanneer je juist wat meer de diepte in wil duiken, kan dit je goede handvaten geven.

4 sterren

Asia Moore – Australian Shepherd – complete owner manual

Dit boek las ik, als research voor mijn eigen huisdierensite en het feit dat ik zelf dit soort e-books zou willen gaan aanbieden. En aangezien ik zelf een Aussie heb, was het logisch om juist van dat ras een boek te kopen. Wat een aanfluiting dit. Slechts een paar pagina’s over het ras zelf en verder veel algemene hondeninformatie, waardoor het in een klap duidelijk is dat ieder boek over een specifiek ras, precies hetzelfde is, behalve dan die paar pagina’s die anders zijn.

1 ster

Kirsten Tardiff – The complete guide to Australian Shepherd

Eigenlijk geldt hiervoor precies hetzelfde als het boek hiervoor. Het is gewoon niet goed en bevat vooral algemene informatie.

1 ster

Brandon Sanderson – Cytonic

Derde reeks in deze serie van Brandon Sanderson. Ik moet eerlijk toegeven, de serie zwakt voor me af. Het eerste boek kreeg van mij 5 sterren, de tweede vier, en nu moet ik opnieuw dalen. Het voelt als een herhaling van de eerdere delen en de spanning was voor mij niet heel overtuigend. Nou is er nog een bundel met t kortere verhalen en er komt ook nog een ander boek uit, maar ik ben niet helemaal overtuigd of ik verder wil lezen nu.

3 sterren

Yasmin Boland – Leven met de sterren – ontdek wat astrologie voor jou kan betekenen

Weer een astrologieboek. Deze is wel meer gericht op beginners dan het andere astrologieboek dat ik in juni las, maar deze is juist wel gericht op beginners. Eigenlijk wist ik alles in dit boek al, maar het is alsnog interessant om te lezen. Vooral de beschrijvingen van de verschillende sterrenbeelden waren boeiend.

3 sterren

Hanya Yanagihara – A little life

Hier heb ik al een heel stuk over geschreven, dus dat ga ik niet opnieuw doen. Het was mijn dikke boek van de maand, met ruim 800 pagina’s en er is veel mis mee. Toch geef ik het niet 1 ster en dat is vooral omdat ik het begin wel goed vond en ik echt wel erken dat de schrijfster kan schrijven.

2,5 sterren


John Taylor Gato – Dumbing us down – the hidden curriculum of compulsory schooling

Dit is een non-fictieboek, dat uitlegt hoe het schoolsysteem van Amerika (en eigenlijk ook van Nederland) mensen ‘dommer’ maakt. Maar het laat meer zien dan alleen intelligentie. Het gaat ook over zelfstandigheid, afhankelijkheid en binnen de gewenste paden lopen. Zeer interessante kijk op het schoolsysteem, waarbij niet alles even zwart-wit is denk ik dan geschreven staat. Tegen het einde voelde het boek als vooral veel herhalingen en gaf het me weinig nieuwe inzichten.

3 sterren


De komende maand

Ik wil graag het boek uitlezen waar ik nu mee bezig ben. Verder wil ik graag een vlog gaan opnemen waarin ik wat boeken van collega’s lees. Ik heb al lang geen vlogs meer gemaakt, maar deze zit al een tijdje in mijn hoofd met zeer specifieke boeken. Dus dat wil ik gaan oppakken. Ergens wil ik graag het laatste boek van Percy Jackson serie lezen, zodat ik die serie tenminste uit heb. Maar de serie beviel me steeds minder en minder, dus dit is wel een dingetje. Hahaha. Verder vooral lekker lezen weer waar ik zin in heb. Als iets compleet anders me aanspreekt, ga ik dat lekker lezen.

Hoop vooral dat als ik weer meer in opdracht ga werken, ik nog steeds tijd vrij blijf maken om te lezen. Maar hoe dat met die opdracht zal lopen, is nog steeds afwachten.
01 jul 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende