Gelezen boeken eerste 5 maanden

Oké, ik las de eerste paar maanden van het jaar niets (En ook de laatste maanden van vorig jaar niet). Het kostte me ook veel moeite om weer aan het lezen te gaan, juist door alles wat er gebeurde.

Maar: lang leve Manga. Inmiddels wel echt meer gelezen. Voornamelijk Manga. Ik dacht: laat ik toch maar eens weer maandelijks gaan schrijven wat ik heb gelezen. Omdat ik het fijn vind meer te lezen - en ook meer dan alleen manga.

Vaak werkt het wel. Lukt het lezen niet? Begin dan laagdrempelig. Dat maakt het weer fijner.


Deze boeken las ik tot nu toe dit jaar (en feitelijk: ik begon pas half april weer met lezen):

- Kat Hailey - Brainwashing her (Engels, erotica)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 1 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 2 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 3 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 4 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 5 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 6 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 7 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 8 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 9 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 10 (Engels. manga)
-Ngaslife - Lucky girl syndrome (Engels, non-fictie)
- Kat Hailey - Hypnosis game (Engels, Erotica)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 11 (Engels. manga)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 12 (Engels. manga)
- Steven D'souza - Netwerken met succes (Nederlands, non-fictie)

Totaal gelezen dit jaar: 16 boeken


Hier een korte mening over alle boeken:

Kat Hailey - Brainwashing her
Ik ben een nieuw subgenre tegengekomen als het gaat om erotica en het maakte me nieuwsgierig. Het is een subgenre waar ik zelf iets mee zou willen doen. Het is hypnose gecombineerd met erotica en vaak aan de duistere kant.
Het verhaal gaat over een vrouw die bij haar vriend en zijn kamergenoot intrekt, omdat er verbouwingen in haar eigen huis zijn. De kamergenoot in kwestie ziet wel iets in haar en besluit haar te hypnotiseren om haar 'van hem' te maken.
Wat ik bijzonder vond aan dit boek, is dat de hypnose telkens op een andere manier wordt gebruikt, waardoor het boek nooit voorspelbaar wordt. Tegen het einde werd het wat te ongeloofwaardig, maar al met al een prima verhaal.

3 sterren

Kaiu Shirai - The Promised Neverland
Ik voeg deze maar samen, want het is wel één verhaal. Ik ben nog niet klaar met het verhaal (het zijn ruim 20 boeken in totaal), maar ik begin dus wel lekker op te schieten. Ik heb de box hiervan gekregen van iemand, maar ik weet niet van wie. Wel superdankbaar voor.
Het verhaal gaat over een groep kinderen in een weeshuis, die veel liefde kennen. Maar ze mogen niet buiten de poort komen.
Meer dan dit moet ik ook gewoon niet zeggen. Aan het einde van hoofdstuk 1 zat ik met open mond. De twist had ik echt totáál niet zien aankomen. Het verhaal is vlot, er zit veel actie in en ik begin de karakters ook steeds toffer te vinden.

Ieder deel heb ik apart van elkaar beoordeeld. De eerste delen waren standaard allemaal vijf sterren. Heel soms een andere beoordeling. De laatste delen zit ik telkens wat lager. Nummer 12 gaf ik 3,5 sterren. Ik vind de boeken nog steeds heel goed, maar de eerste delen hebben tot nu toe echt iets speciaals. Maar ik ben zeker benieuwd naar de rest van het verhaal!

Ngaslife - Lucky girl syndrome
Dit was het enige audiobook dat ik las. Ik ben normaal niet zo van de audioboeken. Dit gaat over hoe je zelf meer geluk kunt krijgen. Iemand die vaak dingen wint, heeft voornamelijk geluk, omdat die persoon ook meedoet aan wedstrijden, bijvoorbeeld. Het boek gaat erover hoe je zelf dus je geluk en succes kunt creëren door kansen te benutten.

3 sterren

Kat Hailey - Hypnosis game
Weer een erotisch hypnose verhaal. Deze keer gaat het om een escape room, waar vier vrienden in belanden. Er wordt een weddenschap afgesloten, waarin de vier vrienden zeggen: wij zijn niet te hypnotiseren. Maar hoe verder ze in de escape room komen, hoe meer ze toch in de ban raken.
Tja, erotisch verhaal. Niet super geloofwaardig, maar toch heeft dit subgenre wel wat. Ik vond het plot origineler dan de meeste erotica die ik gelezen heb. Het einde vond ik daarnaast goed in elkaar zitten.


3 sterren

Steven D'souza - Netwerken met succes
Ik ben zelf bezig met een boek over netwerken, dus het is ook goed om te zien wat anderen doen. Eigenlijk is dit een enorm gedateerd boek, waarin het hele stigma 'strak in het pak met je stropdas' nog erg wordt neergezet. Er zaten wel interessante tips in, maar niet heel modern. Een van de tips is zelf dat je altijd een pen moet meenemen, zodat je een telefoonnummer kunt opschrijven van je gesprekspartner tijdens een zakelijk event.
Dat doet vrijwel niemand meer. De meeste gebruiken daar hun telefoon voor.


Deze boeken lees ik nu
Ik lees altijd meerdere boeken tegelijkertijd. Nu ben ik bezig met de volgende titels:

- Rachel Greenlaw - Compass and Blade (Engels, Young adult)
- Kaiu Shirai - The Promised Neverland 10 (Engels, Manga)
- Liv Zander - The King of Flesh and Blood (Engels, Dark Romance)

Doelen voor deze maand
Ik doe het altijd wel goed met leesdoelen. Wel ben ik een enorme emotielezer, dus het kan maar zo zijn dat ik toch in iets anders zin heb. Maar: ik wil sowieso deze drie boeken die ik aan het lezen ben uitlezen.
Ook wil ik meer non-fictie lezen, bij voorkeur mijn andere boeken over netwerken. Of eventueel andere managementboeken, allemaal als inspiratie voor het boek dat ik nu aan het schrijven ben.

Als laatste zou ik graag The Promised Neverland uit willen lezen. Dat is op zich haalbaar, maar tegelijkertijd: ik vraag me af of deze ook wel echt lukt. Zou wel tof zijn, want dan heb ik een serie uit, terwijl ik toch vaak moeite heb met hele series lezen.


Yes. Ben blij dat mijn leeszin weer meer terug is!
01 jun 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende