Eindexamens

De afgelopen twee maanden gingen bij mij vooral om één groot ding; eindexamens. Na lang en lang leren had ik gisteren dan eindelijk mijn allerlaatste eindexamen. Kunstgeschiedenis. Mijn eerste examen was wiskunde. Aangezien mijn faalangst best heftig is geworden het afgelopen jaar had ik de examenvrees cursus op mijn school gevolgd en had ik er rekening meegehouden dat ik super nerveus zou zijn. De resultaten van mijn schoolexamens zitten tussen de 7 en 8.8 dus ik was het meest bang dat ik enorm in paniek zou schieten tijdens een examen waardoor ik zou zakken. Zeker aangezien ik langzaam werk en altijd al mijn tijd nodig heb vond ik dat een enge gedachte. Door al deze spanning had ik echter wel nagedacht over hoe ik zo rustig mogelijk aan mijn eerste examen zou beginnen. Ik heb de avond van te voren en de morgen ervoor niks meer aan school gedaan en ben lekker gaan sporten. Ik had extra veel gelunched zodat ik geen honger zou krijgen tijdens mijn examen en ik had ook een eigen plekje van mijn school helemaal voorin gekregen zodat als ik in paniek zou schieten ik een kamertje in kon waar ik even adem kon halen. Gelukkig heb ik die niet hoeven te gebruiken, ondanks dat ik er tijdens economie wel even aan heb gedacht en het heel fijn was dat die optie er was, de gedachte dat ik even weg kon was ook geruststellend en ik ben bij de meeste examens tevreden met hoe ze gingen. Ondanks dat ik maar niet naar de antwoorden heb gekeken.

Na mijn eerste examen gingen de dagen waarop ik examens had snel. Daarna had ik een vrije dag, Nederlands, lang weekend, drie examens en toen een nog langer weekend. Vooral het afgelopen weekend leek ontzettend langzaam voorbij te kruipen. Practisch mijn hele jaarlaag was vorige week donderdag al klaar, m&o was vrijdag nog en maandag pas zou ik, samen met zestien anderen, ons laatste examen hebben. Mijn vriendinnen zijn donderdag gaan vieren dat ze klaar waren en zaterdag vierde een vriendinnentje van mij haar achtiende verjaardag. Natuurlijk ben ik blijven eten, maar om half tien besloot ik ook dat het verstandiger was voor mij om weg te gaan en op tijd naar bed te gaan. Dat voelt dan wel jammer, zeker omdat het zou gezellig is en iedereen al klaar is. Dus toen ik gister wakker werd was ik blij dat ik mijn examen in de morgen had, ik was er zo zo zo klaar voor om dit af te sluiten. Om twaalf uur liep ik het lokaal uit. Om vervolgens, op de weg naar mijn kluisje, verrast te worden door mijn vriendinnen die achter een muur vandaan sprongen ''SURPRISE''. De lieverds vonden het zielig dat ik nu pas mijn laatste examen had dat ze besloten hadden me te verrassen op school. Ik vond het echt ontzettend lief. Aangezien ik nog even moest eten en douchen en dergelijk besloten de meiden (behalve Katrien die nog even langs haar ex ging om te praten...) een ijsje te gaan eten en daarna naar mij te komen. Eigenlijk zouden ze 's avonds pas komen, maar dit was toch veel leuker. De rest van de dag hebben we dus lekker bij mij gezeten, we hebben de laatste dingetjes voor onze examenreis geregeld, hebben boodschappen gedaan, zijn toen lekker gaan barbecuen en hebben een film gekeken. Rond een uur of half elf heb ik iedereen uit huis gezet, want ik was ontzettend moe. Nog steeds eigenlijk, want ik heb slecht geslapen. Ik heb de afgelopen weken zo 'mijn best' gedaan met proberen een extra uurtje slaap te pakken (ik word op een nacht vaak wel drie keer wakker) dat ik inmiddels zo klaar ben met 'in slaap vallen'. Maar dat is oké, want vandaag wordt lekker een rommeldagje. Mijn kamer opruimen, naar de kapper, sporten, dat soort dingen. Vanavond eet ik samen met mijn broer, want mijn moeder gaat naar een vriendin dus dan doen we vast ook iets leuks.

Morgen ga ik naar mogelijk mijn nieuw oppasgezinnetje om de kids mee uit school te halen en te kijken of het klikt dus daar heb ik ook zin in! Er zijn plannen volop, en eindelijk ook volop tijd. Ik heb zo'n ontzettend veel zin in de komende weken.
29 mei 2018 - bewerkt op 19 dec 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Annemay
Annemay, vrouw, 24 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende