Een sterretje, een scheur

PANG

Met honderd kilometer per uur rijd ik over een honderddertig kilometer weg. Ik zie het nut van zo hard rijden niet. Op de rit die ik maak scheelt het misschien drie minuten reistijd, maar in het benzineverbruik zie ik het wel in euro's terug. Daarnaast ben ik niet zo'n snelheidsduivel. Eigenlijk heb ik altijd al als een oud wijf gereden. Lekker rustig op de rechterbaan.

Het steentje zag ik dan ook niet aankomen. Ik reed niet achter een vrachtwagen en was voor mijn gevoel ook niet net ingehaald. De fijne, net gerenoveerde weg van werk naar huis had kennelijk nog wat rondslingerende kliekjes op het wegdek liggen.

Gisteren toen ik dezelfde rit maar dan omgekeerd maakte, zag ik een scheur in mijn voorraam, aan de bovenkant van het glas. Godverdomme. Daar gaat mijn vakantiegeld waar ik de helft al voor een zieke kat had gereserveerd. Wat zal een nieuwe ruit kosten? Duizend, tweeduizend euro?

Godverdomme.

Op werk aangekomen heb ik wat zitten browsen naar ramen en kosten. Kennelijk heb je voor driehonderdvijftig euro een nieuwe ruit, exclusief montage kosten. Dat scheelt al een slok op een borrel met waar ik rekening mee gehouden had. Misschien kon ik nog wat terugkrijgen van de verzekering, maar als ik een claim maak, dan gaan mijn schadevrije jaren omlaag en ben ik alleen maar duurder uit.

Met mijn nobele paard naar de garage. Mijn vertrouwde dealer zit dicht bij ons appartement, dus het voelde als onzin om daarvoor in de auto te stappen, maar er naartoe wandelen zonder auto of het 800 kilo wegende apparaat daarnaartoe duwen is ook zo onzinnig.

De monteur kwam gelijk mee, keek naar het raam en begon te glimlachen.
"Ik zie het al, dat wordt inruilen."

Een onschuldig geintje maar het haalde wel gelijk de negatieve lading voor me weg. Ze moeten de ruit vervangen, maar omdat de auto allrisk verzekerd is (ook op hun aanraden destijds bij een specifieke verzekeraar), hoef ik alleen een klein beetje eigen risico te betalen. Ruitschade heeft geen effect op de no-claim, dus ook daar hoef ik me niet druk over te maken.

Met de verzekering in contact komen om alles te regelen is weer een ander verhaal, maar al met al valt het wel mee gelukkig.


-VLH
14 mei 2024 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van VLH
VLH, man, 34 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende