Een nieuw thuis

Waar moet ik wederom beginnen?

Na een hele tijd geen contact te hebben gehad met mijn zus en zwager, kwamen ze uiteindelijk toch weer in ons leven en kon ik een echte tante zijn voor mijn 1-jarige neefje. Het verliep goed in het begin. Het werd steeds minder ongemakkelijk en we gingen goed met elkaar om.
Na een tijdje, kwam de ware aard van mijn zus weer naar boven en samen met dat, kwamen er ook meer discussies en ruzies. Niet alleen tussen mijn zus en mij, maar ook tussen mijn vader en mij. Ze wurmde zich zo weer tussen ons in en had weer zoveel invloed, dat de band die mijn vader en ik hadden opgebouwd naar het overlijden van mama, compleet verdwenen was.

Er ontstonden spanningen thuis. Ik was liever constant weg of op mijn slaapkamer dan dat ik bij hem in de woonkamer zat, want wat ik tegen hem zei, kwam altijd terug in discussies en werd dus weer tegen me gebruikt wat mijn vertrouwen in hem enorm beschadigde.
Mijn vriend, die er altijd voor mij en hem is geweest, was opeens de duivel en kon niks meer goed doen en dat ging er bij mij niet in.
Ik kwam altijd op voor mijn vriend en dit zal ik altijd blijven doen. Na alles wat ik en wij samen hebben doorgebracht, heeft hij mij altijd met beide benen op de grond weten te houden en is er altijd voor me geweest.

Koningsnacht.
Mijn vriend en ik waren naar het dorp geweest met een aantal vrienden om gezellig wat borrels te drinken. Zodra ik een borrel op heb, lust ik wel een lekker snackje, maar hij wou slapen en hier kregen we een kleine discussie over. Zonder dat we het wisten, stond mijn vader in een donkere badkamer mee te luisteren naar waar mijn vriend en ik het over hadden en schoot toen helemaal uit zijn slof. Hij rook enorm naar drank en had een wazige blik in zijn ogen die ik nooit had gezien en toen ging het fout.
Mijn vriend en ik moesten de spullen pakken en opdonderen met het gezeik dat we hadden. We wouden niet weg, want het was 02.00 's nachts en we wouden gewoon slapen, dus ik pakte zijn telefoon af voordat hij de politie kon bellen en toen draaide er een knop om, alsof hij dwars door je heen keek. Doodeng vond ik het. Hij drukte me aan mijn keel tegen de muur, waardoor mijn vriend met mijn vader begon te duwen en te trekken.

Uiteindelijk is er toch politie gekomen, doordat de buren hebben gebeld. 6 politie agenten die waren opgeroepen, ik had dit nog nooit mee gemaakt. Ze vroegen mij of ik niet beter weg kon gaan en de rust op kon zoeken, terwijl ze met 3 man mijn vader tegen moesten houden.
Ik heb toen alle nodige spullen meegenomen en we zijn naar mijn vriend zijn huis gegaan.

Ik kreeg sms'jes van mijn vader dat hij me wel voor de rechter zou slepen wegens mishandeling, terwijl ik de enige ben die echt mishandeld is. Ik zat onder de blauwe- en schaafplekken, omdat ik ook op de grond ben geduwd. Ik moest de dag er na al mijn spullen ophalen, want ik was niet langer welkom thuis.
We hebben die middag alles opgehaald met een paar man en ik heb de sleutels ingeleverd.

Sindsdien heb ik geen contact meer met hem, behalve via sms wanneer er post voor me is gekomen.
Ik heb iedereen geblokkeerd op alle social media kanalen. Mijn zus, mijn zwager en mijn vader. Ze hebben het recht niet om te zien wat ik doe en hoe het gaat.
Ik zal nooit zeggen dat ik een heilige ben. Ik zeg en doe ook domme dingen, maar sinds mijn 8e levensjaar heb ik alleen ellende gekend met mijn familie en ik kies vanaf nu voor mijzelf.

Ik heb een maand bij mijn vriend en schoonfamilie gewoond, maar nu kan ik met een opgelucht hart zeggen dat ik mijn droom appartement heb gevonden en er een week woon met een geweldige kitten die me gezelschap houdt en mijn vriend die er zo vaak mogelijk is.

Familie is niet altijd bloed, familie creëer je zelf en kunnen net zo goed vrienden van je zijn.
07 jun 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyLifeOnline
MyLifeOnline, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende