Een avond alleen

Een avond alleen, eindelijk. verliefd

Vandaag versliep ik me, ik wilde niet wakker worden, ik wilde er niet uit. Ergens vermoed ik dat het door de stof in mijn kamer komt (niet dat die duidelijk te zien is, maar het kan niet anders dan dat het rondzweeft), maar natuurlijk kan het ook een andere reden hebben. In iedergeval had ik een ochtendhumeurtje, heb ik me gehaast en zat ik in een college waarvan ik dacht dat ie nogal nutteloos was. Chagrijnig, moe, leeg, neerslachtig; het waren gevoelens die ik weer eens ervoer. Toch merkte ik dat het samenzijn me hielp om uit m'n donkere wolk te blijven. Het leek of de meiden uit m'n groepje die wolk steeds meer wegbliezen. Toen m'n studiemaatje opeens achter me stond en precies de dingen zei die ik wilde horen, was ik helemaal blij. Mijn dag was weer goed. Eenmaal thuis op de fiets naar de Turk & de supermarkt, lekker een salade gemaakt en in de tuin gegeten met huisgenoot waar ik duidelijk tegen had gezegd dat ik verder mezelf graag wilde opsluiten in mijn kamer vanavond zonder gestoord te worden. Check. Na het eten hebben we nog even de vuilniszakken weggebracht, te ranzig voor woorden. Wat dan wel weer een lachbui opleverden toen het weg was. Gedoucht terwijl John Mayer me toezong, kaarsjes aan, muziekje aan, lekker mijn lichaam ingesmeerd met bodylotion, m'n gezicht gestoomd ('gereinigd' hoop ik dan maar), creme opgedaan, haar gekamd en naar achter vast gemaakt, verse kamillethee geschonken en even helemaal niets naast mezelf (oke, en ook m'n telefoon aangezien ik anders m'n vriendinnen negeer..). Heerlijk. Erg lang geleden dat ik dit zo heb gedaan. Dat ik hiervoor de tijd nam, het geduld had met mezelf. Wat ontzettend fijn. En nu schrijven, want ik heb nu m'n gezicht 'gereinigd' maar mijn geest moet ook even gereinigd. Dus schrijf ik. Maar ik merk dat ik laatst al aardig wat heb opgeschreven en dat ik eigenlijk slechts deze dag wil noteren, dat dit eruit moet en verder vrij weinig. Ik was blij met m'n maatje, ik hoop dat hij m'n maatje blijft want 't is een goeie. En ik baalde dat ik 'm niet zoveel had gezien/gesproken en dan is het fijn te horen als dat wederzijds is.

Morgen voor het eerst in mijn leven een sollicitatiegesprek. Tot nu toe waren de baantjes me aan komen waaien. Ojee, ben benieuwd! Hoop dat ik en een vriendinnetje van me die al veel langer hier werk zoekt, beide worden aangenomen. Aangezien we beide een gesprek hebben morgen. Dus hopelijk zoeken ze minimaal twee mensen en zijn wij dat precies. vrolijk

Zoveel indrukken, zoveel nieuwe dingen, zoveel door mijn hoofd. Even kijken wat ik nu verder ga doen. Misschien even een weekoverzicht maken, want ik merk al dat mijn hoofd moe is. Overzicht is nodig. En dan verder met niksen en ontspannen vrolijk.
03 sep 2013 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende