Dromende nacht vlinder

Dagboek van een vleugellamme vlinder


Dromende nacht vlinder

droom (de; m; meervoud: dromen; verkleinwoord: droompje)
1
gedachten, beelden die in de slaap voor de geest komen
2
fantastische toekomstbeelden: iem. uit de droom helpen hem zijn vergissing laten inzien



Voorzichtig doe ik de deur open, hij staat me al op te wachten met prachtige roze rozen. Zijn ogen glinsteren door het licht wat door de grote ramen van het loft valt. Hij steekt zijn arm uit en gebaard me naar hem toe te komen. Ik zet mijn tas neer en loop vol bewondering door de ruimte. Het is de meest mooie omgeving die ik in tijden heb gezien. Grote ramen met uitzicht op de stad, oude houtenvloer en hoge plafons. Hij pakt mijn hand en geeft me een zoen, ik sta in vuur en vlam. Hand in hand lopen we door het loft de ene ruimte is nog weerzinwekkende dan de andere. Prachtige badkamer met design bad, slaapkamer met ruwe stenen. Ik sta stil bij het slaapkamerraam dat uitkijkt op het stadsparkje. Hij geeft me een zoen op mijn hoofd en loopt weg. Ik kijk nog even door het slaapkamerraam waar ik kinderen zie spelen, stellen zie wandelen en een bankje waar ik straks mijn boeken kan lezen.

Ik schrik wakker, ik ben totaal van slag. Ik kijk om me heen en merk op dat ik gewoon in mijn eigen huis ben. Het nachtlampje brand nog en de radio staat zachtjes aan. Naast me ligt een lieve man van wie ik hou. Ik vraag me af of de man van het loft dezelfde man is naast wie ik al 8.5 jaar lig. Het zo moeilijk te vergelijken. De man van het loft had alleen ogen die mij liefdevol aan keken en lippen die mij innig zoende. Het is ook niet zo zeer het uiterlijk wat me bezig hield maar het gevoel wat die man mij gaf. Het liet me niet los ik schrik nog een paar keer wakker na wat hazenslaapjes.

De wekker gaat en ik ben kapot. Realiserend dat ik nog precies weet hoe de droom ging. De man van het loft hield me niet alleen in de nacht bezig maar ook de hele dag. Het liet me niet los.

Liefs Vlinder
https://www.mydiary.nl/lees.asp?dagid=1013658
03 mrt 2016 - bewerkt op 22 sep 2016 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van vlindersDB
vlindersDB, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende