Doorgezaagd

Heb je ooit wel eens gesolliciteerd op een functie waar een standaard omschrijving bij staat, maar geen bedrijf of enkele andere informatie? Ik wel, en ik vind ze eigenlijk heel vervelend omdat je niets kan voorbereiden buiten de standaard dingen om. Vandaag had ik dus een gesprek bij de recruiter die de functie aanbood, met gevolgen van dien.

Laat ik even beginnen met mijn gesteldheid: De afgelopen dagen (sinds dit weekend) slaap ik zeer onrustig, val niet in slaap, droom heel veel en slaap vervolgens door mijn wekkers heen: Fucking irritant. Vannacht had ik dus weer zo een nacht. Ik ging om half 2 naar bed en om half 3 lag ik nog te woelen. Vervolgens ben ik de eerste 30 minuten door 6 wekkers heen geslapen en was het dus vervolgens haasten om op tijd in Amsterdam te komen. Mijn kop maakt overuren en is op zijn minst onrustig te noemen. En dan moet je nog een sollicitatie in: aaaarghhh

Rustig worden Jos, rustig worden dan komt het allemaal wel goed. Terwijl ik auto uit stap voel ik mij al iets beter, maar ik ben niet ''top fit'' voor deze sollicitatie...

Blijkbaar straal ik het uit want binnen 5 minuten krijg ik al de eerste zweepslag. De dame tegenover mij roept al vrij snel dat ze het idee heeft dat ik niet veel sollicitatie ervaring heb. Mijn antwoorden zijn volgens haar te lang en soms niets zeggend. Ik begin mij ongemakkelijk te voelen, en eigenlijk wil ik al weg omdat ik weet dat ik mijn eigen glazen heb ingegooid. Toch blijft ze geduld houden, en begint mij zelfs te helpen. Dat ik deze functie niet krijg is mij al snel duidelijk, maar blijkbaar ziet ze toch iets in mij. Ze helpt mij met mijn cv, en met de antwoorden die ik het beste kan geven aan de hand van mijn ervaringen in sollicitatie gesprekken. Ook probeert ze mij beter te leren kennen en wil ze van mij weten welke sollicitaties ik heb lopen, heb gedaan en wat er goed en fout ging. Halverwege het gesprek denkt ze opeens aan een functie die zij open hebben staat die mij wellicht past. Ze ziet mij er wel werken, ondanks dat het geen managers functie is en ze niet alle informatie bij zich heeft omdat dit niet voorbereid was. Deze dame blijft oprecht geïnteresseerd in mij en helpt mij erg goed. Dit is wellicht voor het eerst dat ik echt hoor wat er goed en fout is in mijn gesprekken en antwoorden. Confronterend? Ja, maar wel op een manier dat ik er iets mee kan. Na bijna anderhalf uur stap ik de deur weer uit. Zonder baan, maar met een hoop nieuwe lessen. We hebben vandaag nog contact over de baan die zij mij aanbood, waar ik over na moet denken.


Deze dag geeft mij hoofdpijn. Ik ben flink doorgezaagd en de spiegel die mij voor is gehouden is confronterend, maar wel nodig blijkbaar... Tijd om is goed na te denken.
10 feb 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Gremlin
Gremlin, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende