Ik ga het niet doen...

Onlangs heb ik geschreven over mijn sollicitatie die niet ging zoals verwacht. Ik werd niet gekozen voor de functie (zoals verwacht) maar kreeg wel het aanbod om de keuken verkoop in te gaan. Iets totaal anders was ik hiervoor had gedaan, maar ondanks dat ik weer onderaan moest begonnen stond ik er voor open. Er waren echt een aantal nadelen:
- Ik moest weer een MBO opleiding doen (ik heb al een MBO niveau 4 en HBO diploma)
- Ik tekende mij vast aan het bedrijf voor minimaal 2 jaar (achteraf hoorde ik weer 1, dus beter te doen)
- De manier van verkopen was niet mijn manier.

Natuurlijk laat ik het niet zomaar op mij zitten en ben ik met een oud collega in gesprek gegaan die dit tegenwoordig ook doet, en heb ik mijn contactpersoon gebeld met deze zaken. Beide hebben zij redelijk goed deze punten doen vervagen, ik was alleen nog niet in de des betreffende winkel geweest. Hier wou ik graag een kijkje nemen en praten met iemand die het werk al een tijdje deed.

Gisteravond ben ik dus naar de winkel gegaan en ik had een zeer goed gesprek met de manager, die maar al te graag de tijd voor mij maakte. Een vriendelijke man, maar duidelijk daar voor het geld. Dit was dan ook iets wat hij echt als motivatie gebruikte om er te werken naar mij toe. Er was alleen 1 ding waar ik geen rekening mee had gehouden en waar hij mij wel op wees: je werkt elke zaterdag (geen enkel probleem) en 26 zondagen in het jaar. Ook werk je elke feestdag die ze open zijn (kerst, pasen enz.) en kunnen de overuren flink zijn. Dit betekend dat een koopavond rustig tot 23:00 kan duren en dat je nooit om 6 uur klaar bent.

Dit is voor mij toch echt een struikelblok. Dit zou betekenen dat ik 50% van het jaar geen weekend heb, geen leuke dingen kan doen, geen concerten meer normaal kan plannen want overuren (dus misschien moeten stoppen met mijn fotografie hobby), geen feestdagen meer met familie kan vieren. Praktisch gezien moet ik dus mijn leven opgeven voor werk. Dat ga ik dus niet meer doen. De laatste keer dat ik zo veel werkte per week ging ik er bijna aan onderdoor, en ik wil als ik ooit is aan kinderen begin niet die papa zijn die nooit thuis is in het weekend. Buiten dat wil ik gewoon minimaal 1 dag per week samen met Lisa zijn, lijkt mij niet raar.

Opzoek naar iets anders dus...
13 feb 2015 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Gremlin
Gremlin, man, 36 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende