Doe maar een spiraaltje

18+ verhaal
Sinds ik 12 was zat ik aan de anticonceptie pil.
Is dit goed? Nee. Was dit nodig? Hell yea.

Vroeger was ik zodanig ongesteld dat als ik 45 minuten naar school toe fietste en ik eindelijk daar aan kwam, ik weer terug kon omdat ik zo heftig was doorgelekt, dat er geen redden meer aan was en ik alleen maar aan een warme douche en in bed liggen kon denken.

Dus ik was erg jong toen ik aan die rotzooi begon. Toen het uit ging met mijn ex en ik niet gauw weer seks verwachtte te hebben, omdat ik daar simpelweg niet mee bezig was en anders altijd nog een arsenaal aan condooms had, besloot ik om te stoppen met de pil omdat ik zoveel last had van de bijwerkingen zoals laag libido en mega stemmingswisselingen waardoor ik van engeltje naar duiveltje kon gaan binnen 2.3 seconden.

Het beviel me geweldig goed. Ik zat zo heerlijk in mijn vel. Ik kreeg meer energie en motivatie om dingen te ondernemen. Enige pain in the ass puntje was dat ik geen pijl meer kon trekken op mijn menstruatie. Maar verder zou ik het iedereen aanraden.

Toen ontmoette ik mijn huidige vriend en ik wilde toch graag weer iets van anticonceptie, omdat ik niet de ambitie heb om überhaupt ooit, laat staan nu, kinderen te krijgen en een ongelukje in een klein hoekje zit, dus deed ik research naar de mogelijkheden en kwam ik uit bij de spiraal.

Na veel nadenken, wikken en wegen, toch maar de spiraal laten plaatsen en dit was zo'n twee weken geleden nu. Het plaatsen van de spiraal was easy peasy lemon squeezy en was zo gepiept, behalve mijn vriend die na de tijd flauw viel omdat hij het allemaal niet zo goed kon verdragen. Nu na de tijd heb ik er zo veel meer last van. Buikkrampen die te vergelijken zijn met (beginnende) weeën, bloedverlies alsof ik leeg loop..
Besloot daarom gisteren maar de huisarts te bellen met hoe lang dit geintje aan ging houden en de buikkrampen konden zeker tot 6 weken na de plaatsing aanhouden en het bloedverlies wist ik, dit kan aanhouden tot 3 a 6 maanden na de tijd.

Nog even strijden en hopen dat het een keer afzakt, want echt normaal functioneren kan ik op sommige momenten niet meer. Het hoort erbij en je moet er wat voor over hebben maar jeetje..
04 apr 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van MyLifeOnline
MyLifeOnline, vrouw, 22 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende