De rant aller rants

"Well, my apartment isn't there anymore, 'cause I drank it." - Chandler Bing

"I think there was a restaurant. I know there was wine." - Rachel Green


Twee Friends-quotes over katers om mijn verhaal te beginnen, vanwege Matthew Perry's dood. Het doet me nog steeds pijn, weet je? Het voelt oprecht alsof ik een verre vriend ben kwijtgeraakt ofzo. Misschien voel ik het vandaag extra hard omdat het dag 2 van mijn kater is.

Ah ja, Dag 2 van Marnix' Kater is een moederneukende bitch. Op de dag nadat ik gedronken heb, ben ik sloom en hooguit een tikje chagrijnig. Op dag 2 is alles een stuk erger: ik voel dan alle negatieve emoties, van verdriet tot pure rancune en van chagrijn tot woede. Echt. Op dagen als vandaag kan ik mensen wel levend villen.

Dus, ik ben weer eens tot de conclusie gekomen die ik al meerdere malen getrokken heb: ik moet gewoon kappen met alcohol. Volledig. Ik heb geen "traditioneel" drankprobleem; ik kan prima van de alcohol afblijven. Maar áls ik dan drink, dan drink ik véél. En wat doe ik ook als ik veel drink? Roken. En dat versterkt dan weer mijn kater. En mijn katers zijn de hel, zoals ik hierboven beschreven heb. Snap je waarom ik wil stoppen?

Er zijn 3 andere dingen waar ik ook mee wil kappen. Het fijne is dat het eerste ding stopt als ik stop met drinken: roken. Ik rook alleen als ik drink. Geen drank = geen sigaretten. Het tweede ding is compleet anders, maar niet minder hinderlijk: ik bijt op de huid rondom mijn nagels. En veul. Zo veel dat mijn vingers om de haverklap bloeden. Ik doe het meestal wanneer ik nerveus ben, en nerveus ben ik vaak. Dus bloedende vingers, een balende Marnix, die dan weer geneigd is op de huid van zijn nagels te bijten. Het goede nieuws is dat het de afgelopen dagen wat minder is, omdat ik mezelf heel streng toespreek en zeg dat ik niet op mijn huid mag bijten. Maar vandaag zat ik wel constant naar mijn vingers te kijken. En er waren meerdere momenten waarop ik op het punt stond om mijn vel er weer af te bijten. Ik vind het zó'n hinderlijke gewoonte, maar weet niet goed wat ik eraan kan doen.

Het derde ding is nog het minst erg: ik vind dat ik te veel naar muziek luister. Ik las laatst dat een verslaving pas een verslaving is wanneer zij je dagelijks leven verstoort. Muziek doet dat bij mij. Wat er meestal gebeurt, is dat ik blij word van iets en dan snak naar muziek. Dan zet ik muziek op, en na 5 minuten is mijn blijdschap weg. Maar zet ik gelijk mijn koptelefoon weer af om door te gaan met mijn dag? Welnee joh. Het lijkt wel een rookverslaving. En het zorgt er dus voor dat ik minder goed kan functioneren. De reden dat ik deze 'verslaving' het minst erg vind, is dat ze technisch gezien geen of minder gezondheidsproblemen veroorzaakt. Maar goed, hinderlijk is ze zeker.

Al met al 4 verslavingen dus waar ik vanaf wil. Misschien ga ik me ook beter voelen als ik me vaker afvraag wat ik wil en vervolgens daarnaar handel. Misschien moet ik maar eens een lijstje gaan bijhouden in mijn telefoon met dingen die ik allemaal wil doen.

Zucht. Alles kost moeiteeeeeee. Heb ik al verteld dat ik momenteel bezig ben met mijn scriptie? En dat het verkiezingstijd is? Om moe van te worden.

Rustig maar Marnix. Het is die tweede katerdag waardoor je je zo fucking kut voelt. Je brein zit met je te sollen. <== Dit heb ik vandaag al 15x tegen mezelf gezegd, omdat het gewoon waar is.

Weeeeeeeeg met alcohol.

Aaaaaaaand scene! Thanks voor het luisteren, hehe.


Xverliefd
01 nov 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Curacaotje
Curacaotje, man, 23 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende