Castlefest

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn zus naar Castlefest geweest! Het voelde een beetje als een korte vakantie, één naar een ander tijdperk. Het hielp ook wel mee dat we er drie uur voor moesten reizen, op dat punt voelt alles als vakantie. We waren beide verkleed, ik in mijn jurk gebaseerd op die van Sansa en Catelyn van Game of Thrones en mijn zus met een middeleeuwse zwarte jurk. Zij had haar lange jas erover aan gedaan, ik toch wel mijn lange cape, ook al zorgde dat ervoor dat je dan de jurk minder goed zag. Ik was wel blij dat ik dat gedaan had, want het was toch wel wat koud. Op het station kwamen we al mensen tegen die ook verkleed waren, maar die gingen naar de Comic con. Toch wel grappig, om verkleed over het station en in de trein te lopen. Alsof je uit een andere wereld komt en een beetje verdwaald bent. Voelde me ook wel een beetje een sigarettenaanveger, want mijn jurk sleepte nogal over de grond.

We hadden de balfolk workshop gemist, maar dat was niet zo erg. Achteraf zagen we er filmpjes van en leek het ons toch wel wat awkward. We keken rustig rond wat er allemaal te zien was, totdat we de rij voor de muntjeskassa zagen. Daar schrokken we nogal van. Zijn toch maar in de rij gaan staan want we wilden wel wat eten in de avond en hebben zeker drie kwartier moeten wachten. Dat was een beetje belachelijk. Eén van de muntjesapparaten was ook kapot. Gelukkig konden we toen wel onze warme mede halen en opwarmen bij een kampvuurtje.
Er waren super veel stands met allemaal leuke producten. Kaarsen, zeepjes, sieraden, lekker eten, in leer gebonden notitieboekjes... En er speelden bands op een podium op één van de velden. Overal was muziek en de meerderheid was verkleed. Je kreeg er wel een gezellige, middeleeuwse sfeer van. Er liepen ook mensen rond met doedelzakken, echt vet random en er waren mensen met belletjes die echt heel griezelig verkleed waren. Het viel ons op dat er ook veel wat oudere mensen waren en gezinnetjes. Dat was voor ons gevoel anders dan op Elfia. Ook was er veel minder nadruk op fotografen die er rondliepen. Dit was fijner, vonden wij.
's Avonds was er het Yuleritueel. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar ik had wel kaarsen meegenomen. Ze gingen een verhaal vertellen over koning Eik en koning Den, hun ruzie en de gevolgen ervan voor de wereld. Toen kwamen er griezelig verklede mensen met fakkels die het grote vuur gingen ontsteken. Ondertussen had het publiek bijna allemaal een brandende kaars vast. Daarna kwamen er ook vuurspuwers, maar dat hadden we niet meer meegemaakt omdat we de trein moesten halen, helaas. Het was allemaal wel een hele belevenis.

Nu volgt een kleine sfeerimpressie, de rest van de foto's komt LL.


25 nov 2019 - 123x gelezen
Profielfoto van Morgenrood
Morgenrood, vrouw, 26 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.     vorige volgende