Bloot

Bloot.. is dat gewoon een naakt lichaam? Is dat een kwetsbaar lichaam? Is dat seksueel?
Is het iets om je voor te schamen?
Hoor je je er voor te schamen?
Mag je bloot dan niet vieren?
Is bloot niet iets prachtigs?

Ik zet wel eens foto's op instagram waar ik bakken met kritiek op krijg.
Mag je dat van je man? Euh.. heeft mijn man iets te zeggen over mijn lijf dan?
Jezus dat kan echt niet! Oke, waarom dan niet? Ja, je kan toch bijna alles zien, dat doe je toch niet! Oke, maar waarom niet? Ja omdat dat niet normaal is toch! Oke, MAAR WAAROM IS BLOOT NIET NORMAAL DAN?! Ja omdat het dan lijkt of je sex wil of mensen willen dan sex met jou! Bloot = Sex.... nja sorry maar ik kan me daar niet in vinden.. dus als je je moeder bloot ziet wil je daar sex mee? NEE DAT ZEG IK NIET MAAR ZO LOK JE SEX UIT! Oke.. waarom lok IK daar sex mee uit en je moeder niet?

Long story short, niemand weet eigenlijk waarom bloot niet kan. Bloot is geen sex. Bloot is pas sex als de sfeer en intenties van de betreffende blote mensen daar naar is. Anders is bloot gewoon bloot, niet meer niet minder.
Waarom maken we zo'n big deal van bloot? Zijn we jaloers? Bang dat onze partner ons verlaat om het zien van een foto op instagram? (Sorry to tell you this, maar als je partner dat doet is het sowieso al niet de juiste persoon voor jou) Waarom zijn we zo bezig met het vergelijken van ons lijf met het lijf van een ander? Ons lijf is het MINST interessante deel van ons.

Nouja ik vind mijn lijf best wel cool, t heeft veel gedragen, te verduren gehad en overleefd. Ik heb littekens, stretchmarks, bultjes, puistjes, haartjes, vlekjes, tattoos, piercings en ga zo maar door. Vind ik mezelf soms minder mooi dan iemand anders, ja ik ben daar ook niet ongevoelig voor. Zeker wanneer mensen me wijzen op bepaalde imperfecties die andere mensen volgens hen niet hebben. Bullshit, jij bent en zal nooit de enige zijn met dat specifieke uiterlijke kenmerk. And if so, you are fucking special! Desalniettemin jouw lichaam verdient tenminste jouw respect voor het verdragen en overleven van alles waar jij het doorheen hebt geforceerd.

Toch blijft het feit dat je pas raar gaat doen over de bloot van een ander als je een fucked up idee hebt over bloot en sex of wanneer je onzeker bent over jouw lijf of wanneer je een fucked up idee hebt over wat een gezond lichaam is. Een gezond lichaam is voor iedereen anders. Iemand die dik is is niet per definitie ongezond. Iemand die dun is is absoluut niet perse gezond.

Ik zeg niet dat we massaal met onze benen wijd een foto moeten maken en die op instagram moeten zetten. Maar ik vind wel dat bloot minder geseksualiseerd moet worden. Onze genitaliën zijn er op gemaakt om degene die er naar kijkt in zekere zin op te winden. Maar de borsten van een vrouw zijn echt niet zo bedoelt. Dat is wat ervan gemaakt is. Dat is waarom mensen zo belachelijk reageren op borstvoeding. Dat is waarom vrouwen nooit een spontane foto met een ontblote borst kunnen plaatsen.

Toughts anyone?

Liefs, M.
27 apr 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van ADDitude
ADDitude, vrouw, 32 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende