Afscheid

Afscheid nemen bestaat niet.
Ik ga wel weg maar verlaat je niet.

Ik ga weg. En dat wordt met elke dag duidelijker. Grappig hoe je ziet wat voor impact je hebt op het moment dat je weg gaat.
Net m'n afscheidsborrel op werk gehad. Dan zie je opeens wat je hebt opgebouwd, wat je na laat. Wat mensen gaan missen.
En ja, dat durf ik nu steeds beter toe te laten.

De beslissing voelt goed. Hoe emotioneel dingen ook zijn, er is geen moment twijfel. Ik wil dit gewoon graag doen.
Geen twijfel, wel emotie.

Een heel dierbaar vriendinnetje van mij (woorden schieten tekort voor wat zij voor mij betekent), heeft laatst eindelijk haar volledige zelf gegeven. Eindelijk weet ik waarom, hoe en wat. In het diepste van mijn zijn wist ik het al. Maar het was te heftig om te beseffen, om te vermoeden, om als waarheid aan te nemen. En nu is het waarheid. En ik ben haar zo intens dankbaar dat ze dit heeft gedeeld, dat ze het laat zien en durft te zijn. Dat ik nu werkelijk haar volledige ik mag kennen. Zo intens mooi, liefdevol, heerlijk gek en diepgaand, wijs en krachtig. Zo waardevol.

En nu ga ik weg..

Het doet me verdriet, echt waar. Vooral omdat we nu in een heerlijke flow zaten van dichtbij wonen en elkaar vaak zien. En nu gaan er duizenden kilometers tussen zitten. Dat is bizar. Niet te bevatten. Uitgerekend nu. Maar eigenlijk, afscheid nemen bestaat niet.

Er bestaat tegenwoordig Skype, mail, whatsappbellen. We maken poepselfies en ze kan me nu werkelijk alles vertellen zonder bang te zijn dat ik tekeer ga tegen haar familie. Want ja, het is goed dat ze het niet eerder heeft verteld. Ze had gelijk.

Waar ik ook ben, hoe ver ook weg, ze is bij me. Op een megaspeciaal plekje in mn hart die niemand, maar dan ook echt niemand, kan overnemen. Ze is bij me en ik ben zo verdomd retetrots op haar. Ze moest eens weten.. Ze is m'n oudste, allergrootste, mooiste, meest krachtige vriendinnetje verliefd. En ik houd van haar. Onvoorwaardelijke liefde. Daarom zijn we ook getrouwd.

Ik ga je missen lieverd. Enorm veel. Maar je bent bij me. Altijd. Hoe ver weg ook. verliefd
Trots op jou!
11 dec 2018 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Damn
Damn, vrouw, 31 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende