Afgelopen week

Wat een, wat een week!
Het verbreken van het contact met ma en a, alleen nog op vrijdag naar stage (gelukkig rest thuis aan opdracht werken), mijn vader is gisteren geweest met de hond , de afspraak met psych is gecanceld vanwege corona én er staat weer een aquarium!

Het verbreken van het contact, is een goede keuze geweest. Het was (en is) ontzettend moeilijk en pijnlijk, maar het geeft ook een stuk rust. Misschien raar, maar wel waar. Of beter gezegd: het brengt wat minder onrust en onbegrip van het Zeeland front.
Het wordt elke dag een heel klein beetje rustiger in mijn hoofd qua dat onderwerp en dat is erg fijn! Natuurlijk betekend dat niet, dat ik er niks bij voel, bij lange na niet zelfs, maar dat hoeft ook niet. Het mag ook wat met me doen, het is nog vers.

Vandaag kreeg ik een belletje van stage, of ik de ontwikkelingen op corona gebied heb gevolgt (uiteraard). En of ik al wat van school heb vernomen hierover.
Gelukkig gaat school er redelijk soepel mee om: zij geven aan dat als je nog welkom bent op je stageplaats, dat je stage gewoon doorgaat.
Met stage is nu het volgende geregeld (met toestemming van school): op di,woe,do werk ik thuis aan mijn opdracht en vrijdags ben ik wel kantoor om ondersteuning te bieden met name voor telefoontjes. Meer werk is er helaas simpelweg niet. Nu ben ik alsnog blij dat ik mijn stage niet kwijt ben en daarmee ook dan niet in de problemen kom.
Deze dagen, wil ik thuis ook via een schema gaan aanpakken: gewoon half 9 beginnen en 5 uur ermee klaar. Tussendoor wel dingen doen die goed voor mij zijn, lopen, naar de dieren, in contact komen/blijven met mijzelf en dit uitbouwen.
Dit geeft ook kansen en die wil ik dan ook graag benutten en vooral ook het positieve ervan inzien.

Voor mijn partner B blijft het ook spannend: die kreeg vanmorgen een appje van van zijn baas dat ze samen creatieve oplossingen 'moeten' verzinnen om kosten te besparen. Het is duidelijk dat hij dit als team wil doen. Maar zoveel valt er waarschijnlijk niet in kosten te besparen, behalve bij personeel. En aangezien B de laatste is die erbij is gekomen, is dat stiekem wel een gedachte om rekening mee te houden, hoe eng ook en hoe je daar liever ook niet over nadenkt...
We gaan het zien en wachten het af, meer dan dat kunnen we niet doen..!

Het bezoek van mijn vader gisteren was fijn en leuk.
Het is lief dat hij ons op wilde zoeken en ons wilt steunen waar hij kan. Dat doet B en mij erg goed!
Ook gisteren even goed kunnen kletsen over verschillende dingen, voornamelijk ook over de acties uit Zeeland .
Ook aan hem uitgelegd dat het nog steeds pijnlijk is, maar dat het ook voelt dat ik een goede keus heb gemaakt en dat het wat minder negativiteit met zich meebrengt qua dat onderwerp.
Verder ook nog andere diepe gesprekken gehad en ook veel gelachen, het is fijn om bij 2 mensen in de buurt te zijn die oprecht zijn en ook onvoorwaardelijk van mij houden. Én het feit, dat je dat echt weet en voelt!

Vandaag, had ik eigenlijk een afspraak staan met de psycholoog , maar die gaat ivm corona niet door.
Ergens was dit te verwachten met de huidige ontwikkelingen en ergens toen ze me appte schrok ik ook wel een beetje. Ik was juist blij dat ik vandaag weer kon ivm afgelopen week en de gebeurtenissen van die week.
Nu denk ik: het is ook meteen een mooie kans om te laten zien aan mijzelf, mijn partner en de psycholoog en de rest dat ik in staat ben om het vuur in mij brandend te houden, om mijzelf over een langere periode een schop onder de kont te kunnen geven en te laten zien aan mijn mijzelf en partner dat ik die lieve N echt nog wel ben en dat ik ook niet zomaar opgeef.
Ik kan dit en ik begin er zelf ook steeds meer in te geloven! En dat, is zo fijn!!
16 mrt 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Hsptje
Hsptje, vrouw, 35 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende