#5 In mijn dromen denk ik aan Lorraine...

Eindelijk weer een vervolg van Alex & Lory's verhaal:

..toen Alexander de grendel van de buitendeur had opgelicht, bekroop hem een naar gevoel. De grendel wipte zo omhoog, terwijl hij hem vanmorgen vast in het hout had gedrukt. De schemerige keuken maakte dat gevoel er niet beter op, dus hij stak gauw wat lampen aan. Hij wilde in zijn grote leunstoel gaan zitten, maar bleef stokstijf stilstaan toen hij gekras hoorde in de enige slaapkamer van het niet al te grote huis. Alex maakte zichzelf wijs dat er een rat zat, iets wat de laatste tijd wel vaker voorkwam. Maar het gekras werd luider en hij was er niet gerust op. Misschien moest hij eens gaan kijken. Het stampen van zijn zware laarzen op de trap weerklonk door het stille huis.
‘Hallo?’ Er klonk een lichte trilling in zijn stem. Hij was niet bang aangelegd, maar op dit moment voelde hij zich toch wat gespannen. Alexander keek naar zijn laars en zag het lemmet van zijn mes glimmen. Als het nodig was, dan kon hij het er zo uit wippen. Hij trapte de deur van zijn slaapkamer open. Op het eerste gezicht leek er niets aan de hand, maar toen hij een duidelijk geschraap hoorde, stak hij een lantaarn aan om te kijken wat het was. Een zwarte schim sprong achter het bed vandaan en Alex zag door het licht van de lantaarn dat de persoon een pistool in zijn hand had. In een reflex greep hij naar zijn mes, maar de man was hem te snel af. Tenminste, hij dacht dat het een man was. Het mes werd hem afhandig gemaakt, en de man drukte het lemmet tegen zijn keel. Het had andersom moeten zijn, dacht Alexander wreed. Hij probeerde zijn vechttechnieken toe te passen, maar de man hield hem stevig in zijn greep.
‘Wees…op je….hoede. Ik ben… niet…’ Een hoestbui maakte dat de man Alex moest loslaten. Die maakte gebruik van de situatie en maakte zich los uit de vlezige armen die hem omklemden. Hij plantte de punt van zijn laars op de borst van de man. ‘… alleen.'

WORDT VERVOLGD
09 nov 2020 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van KatieAnn
KatieAnn, vrouw, 17 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende