menu myDiary

licht aan het einde van de tunnel

Na een maand is hier weer een update van mij.
4 juni had ik mijn thesis ingeleverd, 11 juni het laatste tentamen. Na het laatste tentamen voelde het ook alsof ik écht klaar was... met mijn studie. Het tentamen ging ruk, want ik had eigenlijk vrijwel niet geleerd omdat ik het niet meer op kon brengen na de deadline van mijn thesis. Toch heb ik het tentamen gehaald en mijn thesis ook! En toen ik het laatste resultaat terug had (in dit geval mijn tentamen), barstte ik in tranen uit en heb ik me een aantal dagen heel kut gevoeld. Alle spanning, alle stress, al het gepieker van de afgelopen jaren kwam allemaal naar buiten. Mijn reactievermogen was ontzettend traag, ik werd verdrietig om het kleinste en op mijn werk kon ik simpele dingen niet eens meer oplossen (gewoon kortsluiting in mijn hoofd). Zowel thuis als op mijn werk, drama. Ik begon er ook slechter uit te zien en na een kleine week vol gesnotter en neerslachtigheid begon ik eindelijk weer een beetje op te bloeien. Gelukkig.. want anderen begonnen het ook te zien.

Vorige week vrijdag was ik jarig en toen ben ik samen met mijn vriend een aantal dagen naar Limburg geweest, dat heeft me erg goed gedaan. Even in een andere omgeving en ook lekker veel groen om me heen, love it! Nu nog twee dagen werken en dan heb ik twee weken vrij van werk. Ik kan ervoor kiezen om met mijn ouders mee te gaan op vakantie (gratis), maar dat weet ik nog niet. Anders wordt het de komende twee weken lekker bank hangen, zonnen en leuke dingen doen thuis. Heb al wel zitten kijken naar een week (of langer) vakantie met mijn vriend in november, want wij zijn dan allebei vrij (en we hopen tegen die tijd eindelijk een auto te hebben i.p.v. alleen een motor).

Dit moet ik verder uitleggen. Een kleine week geleden heb ik besloten dat ik t/m januari 2019 vakantie heb. In de zin dat ik niet meteen na de zomer ga beginnen met een Master opleiding en daar pas in februari mee wil starten (of zelfs pas in september volgend jaar). In de tussenperiode ga ik even goed bij mezelf na wat er nu eigenlijk mis is gegaan de afgelopen jaren en hoe ik daaraan kan werken. Na afgelopen kerstvakantie had ik heel even het gevoel dat het allemaal wel weer goed zou komen, maar na nog niet eens twee weken was het gevoel van spanning, angst, stress en verdriet weer volledig terug. Ik wil weer het gevoel krijgen dat ik lééf en niet de constante drang hebben dat ik allerlei dingen moet doen. Hierdoor zal ik ook weer wat meer kunnen genieten van het studeren waar ik daarna mee wil beginnen.
En.. ik had een kleine maand geleden gesolliciteerd voor twee interne vacatures: een HR-vacature en een vacature voor de planning. Ik werd voor beide vacatures teruggebeld, maar heb besloten om voor de planning-vacature te gaan, omdat dat me veel leuker leek! Ik mag in september beginnen en blijf daarnaast ook mijn eigen afdeling ondersteunen. Het zal geen fulltime-baan worden, maar ik verwacht wel dat ik meer uren zal gaan werken. Ontzettend veel zin in!

Eerst schrok het me af... een halfjaar géén studie óf fulltime werk. Al snel bedacht ik me dat ik voor mijn huidige bijbaantje 40-uur weken maak in juli en augustus omdat dat nou eenmaal de drukste maanden zijn. Als ik in september had willen beginnen met een studie, dan had ik géén tijd gehad om uit te rusten. Nu heb ik daar september voor (waarin ik ook voor een superleuke functie word ingewerkt). Mijn vriend heeft heel november vrij, aangezien het bedrijf waarin hij werkt eind oktober stopt en hij het voor elkaar heeft gekregen om zijn overgebleven snipperdagen na die periode nog op te nemen. In andere woorden: een hele maand betaald vrij. Dan kunnen we lekker op vakantie en van elkaars aanwezigheid genieten. December is mijn lievelingsmaand met Sinterklaas, Kerst, sneeuw! Dan heb ik eindelijk de tijd om écht lekker te kunnen genieten van alles wat daarbij hoort zonder dat daar stress vanwege school bij komt kijken. Dat halfjaar zal veel sneller voorbij zijn dan dat ik denk. Ik wil sowieso wat meer gaan doen met:
- de ontzettend lange lijst films en series die ik nog wil zien
- meer experimenteren met smoothies (en misschien zelfs Proteïne shakes)
- meer experimenteren met sporten en verschillende oefeningen
- nieuwe bak recepten proberen
- de grote lijst aan verhalen die ik nog wil lezen
- vaker onbekend eten/drinken proberen
- mezelf meer verwennen met ME-TIME momentjes

Er wordt al gewerkt aan het laatstgenoemde puntje. Ik heb de Mascha Planner gekocht (i.p.v. een Hema agenda), waarin ik nu mijn planningen maak. Tegelijkertijd ben ik overgestapt naar een digitale agenda waarin ik al mijn afspraken zet. Op zondag maak ik dan de planning voor de week erna en door deze geweldige planner heb ik een ontzettend goed overzicht wanneer ik wel/geen tijd heb en lukt het me eindelijk ook om ME-TIME of WE-TIME verliefd momentjes in te plannen. Daarnaast zitten er superleuke stickers bij die ik al veel gebruik. Zo blij Erg vrolijk

Over de jongen waar mijn LL'ers al een beetje vanaf weten (die ik veelvuldig zag): het contact is er vrijwel niet meer. Hij blijkt niet echt de lieve jongen te zijn die ik had verwacht. Ik heb hem nu ook al meer dan een maand niet gezien en toont geen interesse meer.

Laatste nieuwtje: gisteren heb ik met een groep collega's 26 km gelopen en dit ging nog best wel redelijk: ik heb één blaar op mijn voet en een beetje spierpijn. Als het me lukt om 40 km te lopen, ga ik mezelf inschrijven voor de tachtig van Langstraat. Dat is iets jaarlijks en betekent letterlijk dat je 80 km gaat lopen. Er gaat een leuke groep collega's mee en sinds gisteren heb ik al wel veel zin in.

Lang verhaal kort: heb de afgelopen maand echt shitty momenten gehad, maar nu ik terugkijk zoals ik er nu voor sta: het gaat allemaal weer bergopwaarts. Hopelijk komt mijn energie ook weer snel terug! Zal de komende twee weken sowieso wel gebruiken om meer uit te slapen.

(wellicht komt er binnenkort weer eens een foto update)

19 juli 2018 - 211x gelezen - bewerkt op 27 juli 2018
withlovexx
Vrouw, 24 jaar
vorige  volgende
07 mrt 2019 08:44 hoe het nu gaat
25 jan 2019 13:37 spannend
16 jan 2019 12:43 update
25 dec 2018 00:06 inschrijven master
13 dec 2018 15:56 innerlijke struggles
05 dec 2018 10:28 vannacht
02 dec 2018 16:13 financiën
09 sep 2018 14:56 niet gefinished
07 sep 2018 12:10 oeps
27 aug 2018 21:25 onsamenhangende update
03 aug 2018 15:23 leuke week
27 jul 2018 10:35 foto-update 2018**
19 jul 2018 23:04 licht aan het einde van de tunnel
07 jun 2018 12:47 bijna klaar
17 apr 2018 22:58 studie struggles
meer..