spannend

Aanstaande maandag begin ik met mijn master studie en ik ben redelijk zenuwachtig. Ik wil het zeker niet zo ver meer laten komen dat ik verdrietig en overspannen door het leven ga. Dat zal nog wel een uitdaging worden. Ik heb 4 tot 5 dagen in de week college (waarbij dat tijdens mijn bachelor vanaf het tweede jaar altijd maximaal 3 dagen waren). Nu is het wel dat ik geen volle dagen naar school hoef, maar het is toch wel even een omschakeling. Ik kan niet zeggen dat ik een hele doordeweekse dag wat leesstof in ga halen. En ik wil proberen om in het weekend zo min mogelijk te studeren.

Nu beginnen professoren ook allerlei informatie voor de vakken online te zetten en ik moet eerlijk zeggen: op het eerste gezicht beangstigt de stof me en er wordt af en toe bij vermeld dat het handig is als je voorkennis hebt in een bepaald onderwerp (maar niet verplicht). *Adem in, adem uit*

Afgelopen maandag had ik een introductieochtend met alle studenten die volgende week aan dezelfde master gaan beginnen. Het is wel echt een verademing, ik merk nu al dat de studenten heel anders zijn dan bij mijn bachelor. 80% is internationaal student, dus ik heb ook de mogelijkheid om mijn Engels te verbeteren.

Vandaag ga ik de slaapkamer en het bureau waaraan ik wil werken opruimen, schoonmaken en herinrichten. Nog wat laatste studie dingetjes regelen en dan moet ik alweer aan de bak. Er wordt van me verwacht dat ik vóór een college van aanstaande maandag al behoorlijk wat heb gelezen.
25 jan 2019 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van withlovexx
withlovexx, vrouw, 28 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende