Zzp'ers krijgen geen steun

https://www.nu.nl/coronavirus/6037648/wiebes-over-zzpers-in-problemen-door-corona-zelf-bewust-risico-genomen.html

"Het zal voor heel veel zzp'ers een teruggang in inkomsten betekenen. Daar hebben zij ook een beetje zelf voor gekozen", zei Wiebes.

"De zzp'ers hebben zelf gezegd dat ze geen vast dienstverband willen. Deze mensen hebben zelf bewust dat risico genomen", aldus de bewindsman.


Ik wilde hier eerst iets op social media over plaatsen, maar ik blijf daar bewust uit politieke discussies, omdat ik ook lezers en opdrachtgevers kan hebben in mijn connecties die het niet eens zijn met mijn standpunten.

Maar... what the actual fuck? Even los van mijn eigen situatie, want ja ik ben heel bewust zzp'er geworden. Maar dat geldt natuurlijk niet voor iedere zzp'er. Sterker nog: het waren de zzp'ers die er mede aan bijgedragen hebben dat we uit de vorige recessie kwamen. Mensen die werkeloos waren werden vooral aangespoord door de overheid om zzp'er te worden. Ze kregen nergens werk, waren te oud, en er lagen geen kansen meer voor ze.

En nu wordt er op zeer denigrerende manier gepraat over zzp'ers, alsof het voor iedereen een bewuste keuze was. Veel zzp'ers die in de zorg werken, omdat het óf een KVK-nummer aanvragen is, of géén werk hebben. In de zorg, die nu keihard werken om dit virus tegen te gaan.

Hoe groot bord kun je voor je kop hebben? Hoe kun je zo over een groot deel van de Nederlanders praten?

Wat absurd dit.
15 mrt 2020 - 612x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende