Zwakkeling

Ik hou ervan om alleen een stuk te gaan lopen. Dan kan ik even weg uit huis. Maar op straat lopen mensen, waardoor ik heel zenuwachtig word. Ik doe er alles aan om ze te ontwijken. Soms weet ik niet eens meer waar ik ben, maar ik moet en zal ze ontwijken. Vooral om ze op de stoep tegemoet te lopen is een groot probleem. Dan steek ik telkens de straat over of draai ik om. Iedere normale mens loopt zonder problemen over straat, terwijl ik obsessief bezig ben met mensen ontwijken. Waar ben ik zo bang voor? Waarom kan ik dit niet? Ik wil kunnen genieten van de buitenlucht en de zon. Waarom ben ik niet sterk genoeg om iemand voorbij te lopen?

Ik ben net 5 minuten uit huis, maar heb een hele droge keel omdat ik nog niks gedronken heb. Ik loop langs de Albert Heijn, maar durf niet alleen naar binnen. Ik loop verder en kom over een paar minuten weer terug. Ik wil niet naar huis, maar ik heb zoveel dorst. Toch maar naar de winkel? Ik loop weer langs, maar wat als mensen me eerder gezien hebben? Dichtbij is een terras en ik heb het gevoel dat iedereen me aanstaart. Ik val nogal op tussen de gewone Brabanders hier. Weer durf ik niet naar binnen. Ik vraag me af wat me tegenhoudt en waarom ik deze basic life skill niet bezit. Ik voel me zwak tegenover iedereen om me heen.

Ik zit 's middags veel op internet door de online lessen. Op Reddit of andere plekken kijk ik vaak naar de verwondingen of littekens van anderen die ook zichzelf snijden/sneden. Wanneer ik iemand zie die dieper gaat dan ik voel ik me een zwakkeling. Dan probeer ik steeds dieper te gaan, wat langzamerhand ook lukt. Maar als ik weet dat ik mezelf niet zoveel pijn kan bezorgen als iemand anders, voel ik me zwak en minderwaardig. Ik moet minder zeiken, anderen hebben het zwaarder dan ik. Ik stel me gewoon aan.

Huiswerk maken. Voor mij gaat het gewoon niet. Hoe hard ik ook mijn best doe, de letters dansen voor mijn ogen. Ik moet alles vaak opnieuw lezen voordat ik het opsla. Ik word zo extreem snel afgeleid, hoe hard ik ook mijn best doe om me te concentreren. Meestal maak ik het dan maar gewoon niet. Dan voel ik me lui en een aansteller. Iedereen in de klas kan het wel maken, waarom ik dan niet? Ik ben een zwakkeling, ik kan niet eens mijn frans maken zonder te janken. Ondertussen zit ik wel Spaans, Koreaans, Japans en Russisch te leren, waarom kan ik dat dan wel? Ik heb zoveel interesses en ik hou ervan om nieuwe dingen te leren. Iedereen denkt/weet dat het wel in me zit. Ik snap mijn brein niet. Ik wil sterker zijn.
02 jun 2021 - bewerkt op 02 jun 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Kay72
Kay72, man, 16 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende