Zondag

Na een drukke werkweek een rustige dag voor mijzelf. In alle vroegte met de hond gelopen, daar kan ik erg van genieten. Niemand tegenkomen, de stilte, alleen hij en ik. Hij rent dan enthousiast voor mij uit. Zijn lijfje trilt van opwinding. En overal snuffelen. Het is net een dierlijke Sherlock Holmes. Bij thuiskomst zet ik een pot thee en bedenk me dat er hutspot op het menu staat vanavond. Met rookworst en een pittige jus. Heerlijk ! Zal ik beginnen aan een nieuwe verhaal van Robert Goddard (één van mijn lievelingsschrijvers) of een televisieprogramma kijken via tvblik ? Het boek wint. Laatst ontdekte ik dat er nog veel boeken zijn van Robert Goddard die ik helemaal niet in mijn bezit heb. Dat kan natuurlijk niet vrolijk Een lijstje gemaakt en eentje tweedehands op de kop kunnen tikken.

Het heet 'Afscheid van Clouds Frome'. Het gaat over een architect, die tijdens de bouw van zijn eerste grote project, verliefd wordt op de Braziliaanse vrouw van de opdrachtgever. Ze krijgen een geheime romance en maken plannen om samen een nieuw leven te beginnen in het buitenland. Op het laatste moment laat hij het afweten omdat zijn carriere toch belangrijker voor hem is. Hij verlaat Clouds Frome, het huis waar hij trots op is, en ziet haar nooit meer. Twaalf jaar later, het is dan 1923, leest hij dat zij beschuldigd wordt van het dodelijk vergiftigen van haar nichtje. Hij kan het zich niet voorstellen dat zij hiertoe in staat is. In eerste instantie wil hij zich er niet mee bemoeien maar als haar dochter hem om hulp vraagt besluit hij terug te keren naar Clouds Frome.

Als je de boeken van Goddard kent dan weet je dat de clou soms in iets heel kleins kan zitten. In een enkele zin bijvoorbeeld. Het is altijd een mix tussen een thriller en geschiedenis. Plaatsen en gebouwen worden uitgebreid beschreven. Een bladzijde overslaan is onmogelijk. Omdat er zoveel gebeurd in het verhaal. Inmiddels heb ik een paar uurtjes gelezen en leg het boek even weg. Om dit stukje te typen. Ook al weet ik dat ik me zometeen weer helemaal in het verhaal stort. Straks maak ik even een uitzondering, om samen met vriend (die dan hopelijk thuis is van werk), de race met Max te kijken. Het zou geweldig zijn als hij in de laatste race van dit seizoen een overwinning behaald.

Ik wens iedereen een mooie zondag !
26 nov 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 52 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende