Zoekend

De laatste tijd lijkt dit een woord te zijn dat bij me past: zoekend.

Ik wilde me focussen op mijn eigen boeken, en opeens ga ik solliciteren. Of: opeens ben ik weer enorm druk bezig met mijn astrologiewebsite en het opdoen van nieuwe kennis. Ik voel alsof ik zoekend ben en ik kom er gewoon niet helemaal uit.

Donderdag had ik het sollicitatiegesprek. Het was op zich een leuk gesprek. Bedrijf klinkt goed, al moet ik toegeven dat ik ook wel wat dingen hoorde waar ik minder blij door werd. Bijvoorbeeld dat het wel echt volledig op kantoor is. Geen thuiswerken. Ik begrijp het, gezien de functie, maar ik heb hier wel twee huisdiertjes zitten die ik niet zomaar 4 tot 5 dagen in de week alleen kan laten. Maar goed... tijdens gesprek werd me gevraagd wat ik voor een salaris zou willen.
Euh... tja.
Ruim dertien jaar niet meer in loondienst gewerkt en toen was dat via een uitzendbureau in een fabriek. Weet ik veel?
Het gaat om een functie voor een senior copywriter en een teamlead. Ze willen dat ik een suggestie doe via de mail en ik merk dat ik dichtsla. Ik weet het gewoon niet. Dusja, ik wil wel vandaag een voorstel mailen.

Overigens is wel echt benadrukt dat het helemaal niet zeker is of de positie uberhaupt wordt ingevuld. Het was een beetje een vaag verhaal.

Achja...

verder dat astrolgoieverhaal. Ik merk dat de teleurstelling groot was dat de opleiding niet binnen mijn straatje viel. Dat de opleider een vreemde man was. Maar het besef is ook gekomen dat ik hier wel echt wat mee wil doen. Dat ik wel echt readings wil geven, mensen wil helpen en naar beurzen wil gaan om mijn diensten aan te bieden. Ik heb vorige week filmpjes gekeken waarin mensen delen hoe zij de overstap maakten naar astroloog worden. Maar ik realiseer dat dit niet meteen iets is waar ik fulltime mijn inkomsten mee ga verdienen.
En op de een of andere manier ben ik ook telkens bang dat ik het toch niet goed genoeg kan. Dat ik niet voldoende kennis heb. Mijn vriend helpt me nu met het opzetten van een reading in combinatie met een product. Ik heb een site, die bezocht wordt, en er staat nu nergens een dienst of product. Dat wordt dus wel een stap die ik wil gaan maken. Ondertussen wil ik de website nieuw leven inblazen met leuke, informatieve blogs. Dat heeft te lang stilgestaan.

Een ander ding waar ik erg op gefocust ben is de boekrelease. Volgende week is het al zo ver en ik heb er superveel zin in. Het biedt kansen bij een nieuw publiek. En gisteren fluisterde mijn uitgever me iets toe, waardoor ik opeens weer andere mogelijkheden zie. Ik zat op een internationaal forum, en er werd de vraag gesteld of er ook boeken zijn met karakters die de huidaandoening hebben die ik heb. Het is het thema van mijn nieuwe boek, dus ik vertelde erover. Zei erbij dat er geen Engelse vertaling van is. Daar kwamen een aantal reacties op van mensen die het graag willen lezen als er wél een vertaling zou komen.
De screenshot ervan stuurde ik naar mijn uitgever en die zei: 'je zou dit kunnen proberen via crowdfunding. Met 150 backers voor 15 euro per boek zou je al een heel eind kunnen komen voor een vertaling.'
Ik blijf er maar aan denken. Hoe tof zou het zijn als ik ook met de internationale patientenvereniging kan samenwerken?


En dat boek, en de astrologie. Het is allemaal leuk. Ik word er wél blij van (anders dan het idee om 4 dagen voor iemand anders op een kantoor te zitten).

Maar... het zorgt er niet voor dat ik nu mijn rekeningen kan betalen. En juist daardoor weet ik gewoon even niet wat ik moet beginnen en loop ik vast. Urgh. En juist daardoor merk ik dat mijn hele 'schrijven project' ook stil begint te staan. Gewoon, omdat mijn hoofd overuren aan het maken is.
30 mei 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende