Werk en games

De eerste werkweek zit er op. Ik begin mijn draai al een beetje te vinden en de eerste teksten van mijn hand zijn gepubliceerd. Team is leuk, werk is hectisch. Buiten werktijden om even wat schrijven nog voor mijn boek en proberen mijn draai te vinden.

Eigenlijk ben ik nu voor mijn vrije tijd ook wel veel achter een scherm te vinden. Dat komt door de nieuwe game Baldur’s Gate 3. Ik heb nooit de andere Baldur’s gate spellen gespeeld en ook verder niets van deze producer. Maar holy shit, I’m so into it.Het spel is gebaseerd op Dungeons and Dragons. Ik heb ooit één dagje D&D gespeeld. Helaas niet meer dan dat, hoewel ik het wel echt superleuk vond. Dus tja, ik besloot in deze game het character te maken waar ik jaren geleden ooit mee begon: een gnome bard. Een super schattige, met twee verschillende oogkleuren en schattige knotjes en vlechtjes in haar haren. Ze draagt een enorme luit op haar rug, waar ze mee kan spelen. Met mijn gnome speel ik elke dag wel eventjes om wat verder te komen in het spel. Ik vind het geweldig!

Ik ben geen goede vechter – ik speel niet vaak dit type games, maar als bard kan ik me ook onder bepaalde gevechten uitpraten. Andere gevechten moet ik tig keer opnieuw doen, soms zelfs met hulp van mijn vriend. Maar de wereld is zo geweldig. Ik praat met dieren, onderzoek tunnels en dorpjes. Ik neem opeens een hond als huisdier en ik word gebeten door een vampier. Om maar gewoon wat dingetjes te noemen, haha.

Er zitten zoveel onverwachte dingen in dit spel.

Het bijzondere aan dit spel is dat alles om keuzes draait. Mijn vriend speelt ook op mijn laptop regelmatig de game. Hij is een halfling Barbaar en hij maakt andere keuzes als ik. Het is zo cool om te zien hoe verschillend het nu al is, terwijl we allebei nog behoorlijk in het begin van het spel zitten.
Ik denk echt na over de keuzes die ik maak en probeer op zo’n manier te spelen dat het past bij het karakter dat ik heb aangemaakt.


Het biedt ontspanning. Wat heel fijn is, zeker in een periode dat ik nog moet wennen aan mijn nieuwe werk.
14 aug 2023 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 39 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende