Wat zouden jullie doen?

Dus, heb momenteel al een week aan slapeloze nachten achter de rug. Niet omdat ik daar vrijwillig voor koos, meer omdat mijn kaak/tanden ervoor kozen om zeer te gaan doen. De pijn is zo diep, hevig en sterk aanwezig dat er niets anders is waar ik op kan focussen.
Afgelopen maandag belde ik naar de tandarts om een afspraak te maken voor mijn klachten. Kon ik pas volgende week donderdag langs komen. Op dat moment dacht ik nog: 'Okay, dit moet lukken. Ik ga dit redden.' Op woensdag dacht ik dat ik dood zou gaan en kon ik een afspraak regelen voor afgelopen vrijdag.

Bij de tandarts zelf konden ze niks vinden. Foto's gemaakt want de klachten wezen op een wortelzenuwontsteking, maar god zij geprezen, geen ontstekingen dus ook geen wortelkanaalbehandeling. Maar wat is dan wel de oorzaak van mijn klachten? De tandarts gooide het muntje maar op tandenknarsen en het het feit dat de pijn kwam van een hoektand die zeer onder druk kwam te staan tijdens het eten. 'Goh', dacht ik bij mezelf. 'Dan zou de druk nu toch wel weg moeten zijn aangezien ik een dieet van vla naleef.'
Dus, hoektand netjes ingeslepen zodat er minder druk op komt te staan tijdens het eten en mochten de klachten aan blijven houden, belletje plegen en nieuwe afspraak maken.
En inderdaad, de rest van afgelopen vrijdag heb ik in volle geluk nog door gebracht. Vrij weinig last van de pijn, ietwat moeite met mond openkrijgen voor het eten doordat alles stijf is, maar verder ging alles prima. Tot vandaag.
Nu doen niet enkel de tanden in m'n mond pijn, maar ook heel mijn kaak. Met een uitstraling naar m'n rechter oor. Ook prettig. Echt iets waar ik nou net op zat te wachten.
Dus natuurlijk lig ik nou al de hele nacht wakker. Ik hoor al sinds anderhalf uur de vogeltjes roepen voor seks en op YouTube ben ik ook weer helemaal bij.

Nu lig ik te twijfelen of ik vandaag naar de huisartsenpost moet gaan of dat ik een dagje zal wachten en morgen gewoon naar mijn eigen huisarts zal gaan.
Voordeel aan vandaag naar de huisartsenpost gaan is dat ik wellicht vandaag te weten krijg wat er aan de hand is en wat ertegen gedaan kan worden. Nadeel is dat het een ongelooflijk dure rekening op de mat neerlegt waar ik momenteel niet veel oor naar heb.
Voordeel aan morgen naar de huisarts gaan is dus vooral het goedkopere gedeelte. Nadeel is dus dat ik vandaag moet overleven. Overdag gaat het meestal nog wel. Als ik maar een beetje bezig ben met het alledaagse. Af en toe buiten wandelen in de frisse lucht, een beetje kunnen gamen terwijl ik langzaam afsterf van binnen. Je kent het wel, het alledaagse. Enkel zijn de late avonden en nachten verschrikkelijk. De pijn is dan het hevigst omdat je tot rust komt en niet veel meer doet dan op je luie gat zitten en staren naar een tv. Dan komt de pijn goed naar voren en kan ik me bijna nergens meer op concentreren. Slapen is al helemaal een Klaas Vaak verhaal. Pijnstillers helpen ook voor geen ene ruk, jammer genoeg. En ik ga ook niet teveel innemen aangezien dat hartstikke slecht is voor je nieren.

Dus, lieve lezers. Wat zouden jullie ondernemen als jullie in mijn schoenen hadden gestaan?
19 mrt 2017 - bewerkt op 19 mrt 2017 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van iKat
iKat, vrouw, 30 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende