Waarzegster

Mijn bureau moest nodig weer eens uitgemest en opgeruimd worden. Terwijl ik dat doe kom ik een verslag tegen van mijn zus. Jaren geleden (achttien jaar om precies te zijn) is zij bij een waarzegster geweest. Toentertijd vond ik het nogal ..... frappant. Zus is namelijk nogal sceptisch en cynisch over dit soort dingen. Maar ze wilde het eens meemaken en besloot van haar verjaardagsgeld een afspraak te maken. Ze had goede dingen gehoord over een bepaalde vrouw. Ze belde haar voor een afspraak en lette er op dat ze alleen haar voornaam noemde en geen persoonlijke dingen. Geen achternaam, woonplaats of familie anekdotes. Mijn zus wilde niet dat er op internet gezocht kon worden. Het moest echt op gevoel zijn.

Ik hoorde dat de vrouw haar thuis ontving, in een sfeer van kaarsjes en beeldjes. De waarzegster droeg zigeunerkleding en was al op leeftijd. Ze zaten aan een tafel met een kleed er op. Dronken een kopje thee. Het gesprek werd opgenomen. Eerst over zoon, werk, ouders. Mijn zus luisterde met verbazing. Het waren geen vage omschrijvingen. Naam van haar zoon werd genoemd en wat voor werk ze deed. Zus vroeg naar mij en kreeg te horen dat ik een behandeling volgde in het ziekenhuis en daar eenzaam in was. Dat niemand het wist, alleen mijn vriend. Geboortedatum en jaar werden genoemd. Nog wat andere opmerkingen. Ze sloot af met dat ik over een jaar zou stoppen omdat het geen resultaat zou opleveren en 'ziet er mooi uit, alleen het is niet makkelijk'. Bij thuiskomst belde mijn zus mij en spraken we erover. Het was een emotioneel gesprek. Ze vond het jammer dat ik niets gezegd had want dan had ze mij eerder kunnen steunen. Ik stopte inderdaad een jaar later met de behandeling. Na vier jaar geen enkele verbetering was het genoeg.

Nog steeds als ik het verslag lees dan doet het mij iets. Geloof niet dat ik een spiritueel persoon ben. Hoewel ik wel geloof in reïncarnatie bijvoorbeeld. In een leven na de dood. Maar verder ..... al blijft het bijzonder wat de waarzegster wist te vertellen. Niet alleen over mij maar ook over anderen. Bijzonder.
11 okt 2020 - 120x gelezen
Profielfoto van Groningse
Groningse, vrouw, 49 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende