Waarom doe ik dit

Soms word ik niet goed van mezelf. Ik heb dus een website, die me wel wat geld oplevert, maar wat nog niet goed van de grond komt. Dat heeft vooral met externe zaken te maken: minder hoge betalingen voor advertentieweergaven, omdat het nu zomerperiode is én er torenhoge inflatie is, waardoor bedrijven minder investeren.

Dus: mijn bezoekersaantallen hebben een nieuw record, maar de inkomsten dalen alleen maar. Dat is frustrerend.

Nou ben ik al een tijdje in gesprek met iemand die soortgelijke websites bouwt en een ander verdienmodel heeft als mij. Hij heeft mij geweldige tips gegeven, waar ik vol enthousiasme mee ben begonnen. Géén idee of het me gaat helpen, maar er is slechts één manier om daarachter te komen, nietwaar? En waarom zou ik het wiel opnieuw moeten uitvinden als een ander dat al voor me heeft gedaan?

Zijn methode zorgt bij mij wel voor een nieuw leerproces. In plaats van alleen Wordpress te gebruiken, ben ik nu ook aan de slag gegaan met Woocommerce. Dat wordt gebruikt om webshops te maken. In plaats van een webshop, maak ik een database met producten die elders te koop zijn (bijvoorbeeld via Bol). Allemaal met een eigen, unieke tekst.
Er kunnen ook ster-reviews bij de producten worden geplaatst. En daar gaat het mis. De sterren zijn niet zichtbaar bij me. Gisteravond tot laat alle mogelijke oplossingen gegoogled en geprobeerd. Letterlijk, allemaal. En… helemaal niks. Het lukt me niet. Vanochtend met die kerel gesproken die deze methode doet, en ook hij heeft geen idee. We zijn samen tot de conclusie gekomen dat het waarschijnlijk aan het gekozen Wordpress thema ligt.

Nou, dacht ik. Dan stuur ik gewoon mijn vraag naar de helpdesk van het thema dat ik heb. Dus ik typ een heel uitgebreid verhaal in het Engels, druk op verstuur en krijg de melding dat mijn ‘support is verstreken’, ik moet een nieuwe kopen voor een jaar á 45 euro.
Ja dág. Ik ga toch geen 45 euro betalen om een vraag beantwoord te krijgen?


Dus nu denk ik: misschien tóch een ander thema. Maar ook dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Het is nogal een gedoe om een thema zo in te richten dat het volledig voldoet aan je wensen. Tegelijkertijd: die ster-ratings die niet goed functioneren zijn óók vervelend.

Ondertussen maak ik mezelf gek. Blijven Googlen, blijven zoeken. En dat voor een site die 200 tot 300 euro per maand oplevert. Ik zou mijn tijd anders of beter kunnen besteden, bijvoorbeeld door goedbetaalde opdrachten te zoeken.
In plaats daarvan doe ik dit. Uren achter elkaar. En kom ik geen steek verder.

En ophouden?
Welnee.

Gewoon doorgaan. Want ooit lukt het me.
16 aug 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 37 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende