Waarom?

Heb vandaag een radicaal besluit genomen. Heb mezelf geregistreerd bij myDiary.nl
Ik besef goed dat er risico's aan zitten. my diary garandeerd dat het veilig is. Die garantie heb ik nooit. Er kan in de toekomst nooit gegaranddeerd worden. ER kan van alles gebeuren.
- De site kan gehackt worden
- Men kan mijn gegevens doorverkopen.
- Internet veranderd en ook de wetgeving daar om heen.
- Over 10, 20, 30 jaar kan de overheid de overheid de inhoud willen weten om welke reden ook.
- Iemand kan mijn gegevens stelen omdat men en belang  bij heeft.
En zo kan ik wel dooorgaan. Waarom schrijf ik dan? En nog wel openbaar? Ik heb dagboeken geschreven. Met de hand en op computer. Heb back ups gemaakt maar weet niet wwar ze zijn.
Ik heb meestal geschreven om van me af te schrijven. Maar ook om bewijs te bewaren. Ik heb ook mijn agenda's vanaf 2005. Bewaaed. Het waren er meer vanaf 1991. Alleen die zijn weg gegooid bij een ontruiming. Ze hebben mij vaak geholpen. Ik heb een verslavingsachtergrond. Ik heb vaak mijn agenda's erbij gehaald om een herhinnering op te halen. Tevens werd ik vaak geconfronteerd met mijn verleden. Men vertelde onwaarheid. Dan kon ik mijn agenda's erbij pakken. De herhinnering ging dan stromen en soms kon ik ook met feiten komen.
In 1996 zat ik bij de ontmoeting in Epe. Toen was er een workshop schrijven. Ik ben een uitspraak niet vergeten. Nu zit ten diepste in die uitspraak waarom ik schrijf. Ik heb altijd willen schrijven . Door mijn verslavings achter grond had ik voldoende materiaal om te schrijven.
In ieder geval is de spreuk  van Flannery O'Conner.  iets wwaar ik over na moest denken.

Ik schrijf
omdat ik niet weet
wat ik denk,
totdat ik lees
wat ik wil zeggen.

Flannery O 'Çonner
Deze zin heeft mijn doen nadenken. Soms heb ik een gedachte of spreuk tegen die ik op schreef. Als ik hem weer tegen kom vraag ik me soms af: Waarom heb ik dat opgeschreven. Zo denk ik niet of zo ben ik niet. Dan lees ik iets wart verleden tijd is. Maar ik ben veranderd. Zoals een ruwe diamant door te slijpen veranderd. Verander ik ook. Tenslotte de spreuk 'Je bent een parel in Gods hand"

Een parel is een natuur product. Allebei zijn ze kostbaar. Ik vraag me wel eens af. Ben ik een diamant of een parel? Heb jij dat ook. Ik ben nu 56 geslepen door het leven. Ieder mens word geslepen door het leven. Maar hoe wordt ik een parel? Dat hoop ik achter te komen. Maar dat komt nog. Ik hoop dat er wel eeen reactie komt zo nu en dan. om te leren. Ook kritiek is welkom. Zowel negatieve als positieve. Behalve uitspraken zoals Je bent een klootzak. Je bent een zeikerd, je bent een lul, je bent een dromer, Je bent niet realistisch..........................
Eigenlijk zijn die uitspraken ook welkom bedenk ik me net. Natuurlijk ben ik dat ook.
Ik hoop dat ik deze keer volhou.

Cudoitar
07 apr 2021 - 65x gelezen
Profielfoto van Cudoitar
Cudoitar, man, 56 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende