Verschillende dingen

Gisteren is mijn vogeltje doodgegaan. Een paar maanden geleden - in juli - had hij iets dat leek op een soort aanval. Een tia ofzo, Na die aanval, heeft hij een tijd zijn eigen veren zitten plukken. Iets dat bij papegaai-achtigen nooit een goed teken is. Het kan of iets van stress/depressie zijn, of iets medisch. Gezien hij niet vlak daarvoor gevallen was en duidelijk uit z'n doen was, kon ik één en één wel bij elkaar optellen.
Daarna kreeg hij opeens weer een opleving. Was vrolijk, zat goed in z'n veren. Mijn vriend was op een gegeven moment zelfs verrast, omdat hij amper nog kon zien dat er iets was gebeurd.

De laatste dagen ging het steeds minder. Hij kwam minder in beweging, zat veel op de bodem van de kooi, en ik heb zelfs het voer- en drinkbakje op de boem van de kooi gezet. Gistermiddag keek ik, en dacht ik dat hij sliep. Maar nee. Dood.
We denken allebei dat hij tenminste weinig geleden heeft. Hij zat echt in een rusthouding. Snavel tussen zijn veren gestopt. We hebben hem begraven in de tuin en daarna was het heel raar om geen groen beestje te zien in die kooi.


Verder heb ik zaterdag een doos gekregen vol met mijn eigen nieuwe boek. En dat was héél erg gaaf. En tegelijkertijd héél spannend. Binnenkort gaan de eerste recensies verschijnen. En ik hoop dat ze een beetje positief zijn. Ik vind het zelf mijn beste boek tot nu toe.

En vandaag ga ik weer naar kantoor. Mijn LL weet wat daar de laatste tijd heeft afgespeeld. Ik wil vandaag gaan vertellen wat mijn besluit is: namelijk dat ik geen contractverlenging wil. Betekent dat ik vandaag meerdere gesprekken heb. Een meeting met het team, en twee andere afspraken. Kijk er erg tegenop, maar goed.. Moet maar even gebeuren. Spannend dus, maar nodig.
07 sep 2020 - 226x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende