Verschillen

Als je naar mij kijkt en naar mijn vriend, dan zijn we best wel verschillend. Ik kies vooral voor comfortabel. Of... praktisch, zoals m'n vriend dat telkens zo mooi noemt. Ik draag graag jurkjes, maar vind het prima om wandelschoenen eronder te dragen, want als ik met Charlie wandel, moet ik wel goed kunnen lopen.
's Ochtends even een borstel door m'n haar en als er een keer wat leuks is, dan doe ik wat make-up op, en m'n haar in een leuke staart. Make-up stelt bij mij overigens nooit heel veel voor: ik ben er niet eens goed in. Thuis gaan de schoenen uit en loop ik bij voorkeur op blote voeten rond.

Hij besteedt veel meer tijd aan z'n uiterlijk. Altijd. Elke dag. Iemand vroeg me vanavond of hij dat echt, echt elke dag doet. Ook op zondag? Ja. Altijd. Goed gekleed, bijpassende accessoires. Met oog voor details. Vanochtend zat ik al aangekleed beneden en kwam hij uiteindelijk ook. Ik had ondertussen al drie of vier lessen Spaans gedaan.
In huis heeft hij zelfs vaak nog schoenen aan.

Ook onze huizen zijn compleet verschillend. Ik heb een bij elkaar geraapt zooitje qua meubels, maar het wel gezellig ingericht. Vrij modern allemaal. En ik kies voor comfortabel. Een bank waar je heerlijk op kunt hangen, een lekker groot bed, zodat er veel ruimte is. etc. En - volgens m'n vriend - heel praktisch. Ik heb vrijwel geen planten - ze gaan echt altijd dood bij me. Overigens is het absoluut niet leeg of saai bij me. Ik heb echt wel veel spullen. Vooral veel boeken.

Hij heeft ontzettend veel spullen. Antieke dingen, spullen met verhalen. Hij is niet praktisch ingesteld, kiest vooral voor mooi of interessant. Zijn huis is prachtig ingericht en ik heb genoeg plekjes al gevonden waar ik graag zit. Hij heeft echt een berg planten, die met zorg water krijgen. 'Poeh,' denk ik dan. 'Wat een klus, mij te veel werk.'
Hij heeft een schitterend eenpersoonsbed, dat vol ligt met kussentjes en andere dingetjes. Iedere avond wordt alles eraf gehaald, om 's ochtends het bed weer volledig op te maken. En ik denk opnieuw: 'poeh te veel werk'.
Maar het heeft wel wat, zoals hij dat doet.

Ik ben erg gericht op het maken van carrière. Hij is daar veel minder mee bezig. In plaats daarvan doet hij vrijwilligerswerk. Kookt hij voor allerlei mensen en stapt hij 's avonds op de fiets om al die mensen eten te geven.

We hebben gelukkig ook veel gelijkenissen. Zo ontdekte ik onlangs dat we allebei de vork aan de rechterkant vasthouden - terwijl de meeste mensen hem links hebben. We doen ook allebei lekker ons eigen ding. Ook houden we van allebei van koken, vinden we ongeveer dezelfde soort films en series leuk en kunnen we allebei erg lachen om taalgrapjes. We vinden bordspellen allebei wel leuk en houden van een goed gesprek. Ook zijn we allebei creatief - maar wel op onze eigen manieren.
En we zijn allebei heel zorgzaam. Ik ben iemand die in een relatie de ander het liefst vertroeteld. Koken, dingetjes kopen, lekker dagjes op pad. En hij heeft precies hetzelfde.

Ik ben ontzettend blij met hem. Ik heb weer een heel fijn weekend met hem gehad. En het is af en toe nog ontzettend onwerkelijk allemaal.
Maar heel fijn. Vooral heel fijn.
19 aug 2019 - 380x gelezen
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 35 jaar
 
Log in om een reactie te plaatsen.   Schrijf reactie
  vorige volgende