Uniek zoals je bent

Aangezien een ieder van ons mogelijk de eenzaamheid ondervind en op aanraden van mijn achterkleindochter die hier regelmatig haar levensverhaal plaatst in de wetenschap dat oma soms met een extra rimpel op haar gelaat meeleest met haar.
In de loop der jaren is er veel veranderd en het enige advies wat ik haar kan geven is leef op de manier waarop jij jezelf het comfort schenkt die je verdient.
Geluk vind je niet in de personen om je heen maar toont zich pas werkelijk uit jezelf je kan er een deel vanuit maken door te accepteren maar je bent uniek zoals je bent het levenspad bestaat nu eenmaal langs prachtige bergen en soms hele diepe donkere dalen waar ook jou oude oma doorheen gaat tot de dag dat de hemelpoort voor me word geopend ....

Als jong meisje opgroeiende in Rooms-Katholieke huishouden maar verliefd worden op je opa die geen geloof had bezorgde in die tijd flinke problemen want dat werd niet geaccepteerd maar spijt van die keuze ?
Met het hand op mijn hart bevestig ik je dat ik nooit spijt heb gehad van die keuze (ondanks dat verbanning een grootdeel van het leven werd!) mensen die je niet accepteren en je dingen opleggen zijn het niet waard .
Oma en Opa waren gelukkig in armoede en de potten en de pannen vlogen ook bij ons weleens door het stulpje heen omdat we het oneens waren om de kleinste dingetjes alleen beloofden we elkaar op ons trouwdag ,dat wat het leven ons in de toekomst ook zou brengen eerlijkheid voor ons een belangrijk aspect was.

Word vervolgd........
17 jan 2021 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van OmaGreetje
OmaGreetje, vrouw, 87 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende