Toekomstige boeken

Er werd gisteren een prachtige fantasy boekcover gedeeld in de WhatsApp-groep van mijn uitgeverij. Of iemand hier een verhaalidee bij had. Ik gaf aan dat ik eigenlijk best weer eens Young Adult Fantasy wil schrijven, maar dat ik wel voorrang op deze cover wilde geven voor een fantasy-auteur uit de groep.

Mijn uitgever gaf aan dat ze me best wilde faciliteren als het ging om fantasy en ze moedigde me aan daar vooral eens iets mee te doen. Ze deelde vervolgens nog een mooie cover en daar zag ik wel meteen een thema in.

Daarna heb ik met mijn uitgever besproken wat mijn plannen voor de komende tijd zijn. En dat is behoorlijk wat:

- Ik wil de novelle afschrijven waar ik nu mee bezig ben
- - Ik wil de new adult afschrijven waar ik mee bezig ben (en die tot nu toe best een worsteling bleek te zijn)
- Ik wil dus een fantasy YA gaan schrijven
- Ik wil alle romans die ik voorheen bij mijn vorige uitgever uitgegeven had gaan herschrijven en verbeteren en heruitbrengen. Dat zijn er een stuk of 15
- - Ik zou graag nog meer novelles willen schrijven, omdat ik ze zo ontzettend leuk vind om te schrijven.
En eigenlijk wil ik ook nog een dubbelroman voltooien waar ik een paar jaar geleden aan begonnen was. Ik denk namelijk dat dit nog steeds wel een heel goed verhaal zou kunnen zijn. Maar die heeft wel de laagste prioriteit.

Mijn uitgever zei iets als: ‘O nou je gaat gewoon lekker veel schrijven de komende tijd’.


Mijn ex zei ooit dat ik veel te grote doelen had, en dat het beter is om kleine doelen te hebben. Zo voorkom je teleurstelling. Ik vond – en vind – dat idioot. Wat is er mis met groots dromen? Als ik een groot doel heb en het lukt niet, dan weet ik dat ik tenminste mijn uiterste best heb gedaan het wel voor elkaar te krijgen.

Het wordt nu dus vooral zaak om een planning te gaan maken en me daar zo veel mogelijk aan te houden. Ik denk zelfs dat ik er een speciale tool voor ga gebruiken. Ik heb een account bij Monday. Ideaal om een board hiervoor te maken en zo een beetje bij te houden hoe het gaat. En in mijn schrijfsoftware kan ik een woordenaantal aangeven + een deadline, waarbij het programma vervolgens per dag kan berekenen hoeveel ik moet schrijven.

Verder nog even goed brainstormen over het fantasyverhaal. Het moet wel een supervet plot gaan worden.

En natuurlijk zit ik ook nog met mijn eigen websites, die ik ook heel graag meer en meer wil laten groeien.

Ideeën blijven altijd stromen. Dat is het leuke aan een creatief beroep. Soms is het zwaar, omdat het dan niet wil met de creativiteit, maar het fijne is dat er altijd wel iets is om uit te putten. En deze creativiteit en schrijfzin heb ik zo gemist.
23 mrt 2022 - meld ongepast verhaal
Weet je zeker dat je dit verhaal wilt rapporteren? Ja | Nee
Profielfoto van Nightdream
Nightdream, vrouw, 38 jaar
   
Log in om een reactie te plaatsen.   vorige volgende